Banoffee-torttu

Joku kaipaili Banoffeen ohjetta aikaisemmin, tämä on kertakaikkisen hyvää, nam! Tuosta kondensoidusta maidosta voi tehdä vaikka mitä, mm. toffeekuorrutetta kakun päälle, täytteitä jne. ja valmistus on tosi helppoa!

kopio-sv105049.JPG

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

kopio-sv105055.JPG

Kondensoitua maitoa on mm.  etnisissä kaupoissa myytävänä. Kajaanilaiset huom.! Tätä on ainakin Lorin takahuoneessa olevassa  pikku kaupassa. (valmistajan nimi on kuvassa käsitelty)

Aihe(et): Makeat leivonnaiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.