Banoffee-torttu

Joku kaipaili Banoffeen ohjetta aikaisemmin, tämä on kertakaikkisen hyvää, nam! Tuosta kondensoidusta maidosta voi tehdä vaikka mitä, mm. toffeekuorrutetta kakun päälle, täytteitä jne. ja valmistus on tosi helppoa!

kopio-sv105049.JPG

Pohja:

 • 300 g suklaa Digestive-keksejä
 • 100 g voita

Täyte:

 • 397 g kondensoitua maitoa
 • 2 banaania
 • 2 dl vispikermaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • kaakaojauhetta
 1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
 2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
 3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
 4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
 5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
 6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
 7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

kopio-sv105055.JPG

Kondensoitua maitoa on mm.  etnisissä kaupoissa myytävänä. Kajaanilaiset huom.! Tätä on ainakin Lorin takahuoneessa olevassa  pikku kaupassa. (valmistajan nimi on kuvassa käsitelty)

Aihe(et): Makeat leivonnaiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

95 vastausta kohteessa Banoffee-torttu

 1. Sofia sanoo:

  Naapurimaassa keittävät siitä kinuskia, sitä itsekin sain kun kokeilin joskus.
  Olihan joskus nuoruudessa Hopeatoffee ja Kinuskitoffee jos Ulla muistat
  aika saman makuinen oli kun tuon kinuskin jäähdytti.

 2. lottala sanoo:

  KIITOS!!!! OLI NIIN HYVÄÄ! Mielettömän taitava olet! Sinun pitäisi koota kirjan muotoon kaikki upeat reseptisi!

 3. Milsa sanoo:

  lottala, Ullahan on jo tehnyt kirjan;)

 4. Tua sanoo:

  Hei! Olen tehnyt tata banoffee-torttua useasti taalla Englannissa. Taallakin kehotettiin kuumentamaan maitotolkkia, mutta olen aina hoitanut homman mikroaaltouunissa. Kuumenna varovasti, sekoita, kuumenna taas, sekoita ja massa pienenee ja tiivistyy. Seoksen pitaa kiehahtaa mikrossa mutta ettei se mene yli, pysayta mikro ja sekoita. Tama ei kuitenkaan kesta montaa minuuttia yhteensa eika ole mitaan 3 tuntiin verrattuna. Jaisi minulta aikakin tortut tekematta jos pitaisi kolme tuntia odotella. On tosi hyvaa, mutta ei mitaan laihduttajan herkkua. Tosi kivaa etta tamakin herkku on saatavilla Suomessa, sinne pain olemme muuttamassa!
  t. Tua

 5. Brenda sanoo:

  Hei Ulla. Thankyou for your great recipes. In England we use condensed milk also in tea and coffee instead of milk and sugar. When we were kids we mixed up condensed milk and coconut flakes for a quick sweet treat.
  Also you can ’cook’ the milk and after 3 hours, mix in whipped cream and vanilla custard.Put into tall cups and chill in the fridge for about an hour. This recipe was from Gary Rhodes.

 6. Raija sanoo:

  Ihanan näköinen torttu,täytyy kokeilla!
  Virolaisia elintarvikkeita myyvässä kaupassa näin kondensoitua maitoa myös suklaaalla ja kahvilla maustettuna

 7. Alice sanoo:

  Moi! Miten tuon omituisen maitojutun voisi korvata? Entä voiko tortun pakastaa?

 8. Terhi sanoo:

  Tosi hyvää torttua! Ei ollut niin makea kuin kuvittelin, nam nam.
  Joku tuolla aikaisemmin sanoi, että toffee jäi veteläksi. Itse olen tehnyt torttua kaksi kertaa. Ekalla kerralla käytin Nestlen kondensoitua maitoa ja tortusta tuli hyvin koossa pysyvä eli maito muuttui aika paksuksi toffeeksi keitettäessä. Toisella kerralla käytin paikallista versiota (asun Lähi-Idässä) ja toffee valui ympäriinsä kun ekan palan leikkasi. Ja tein siis tortun muuten täsmäälleen samalla tavalla.

 9. satakunta hoi! sanoo:

  Mistä ihmeestä minä löytäisin tuota kondensoitua maitoa??? Olen käynyt lähes kaikki kaupat lävitse ja mistään ei löydy… Haluaisin niin kokeilla tätä ullan ohjetta… Tiedätkö ulla mistä minä voisin tätä löytää? Asun porissa..

 10. Ulla sanoo:

  Satakunta, apua, en tiedä missä siellä on etnisiä kauppoja? Varmaan siellä kuitenkin on koska on täällä käpykylässäkin…

 11. Reetta sanoo:

  Ihanaa torttua oli!!! Kondensoidunmaidon etsimen oli todella työlästä ja vaivalloista mutta kaiken vaivan arvoista :) Olin niin hätäinen etten lähtenyt keittelemään purkkia vaan keitin kinuskin ensin mikrossa ja sitten uunin jälkilämmössä, luulen että kinuskin voi keittää ihan tavallisesti kattilassa ilman tölkkiä.

 12. Pia sanoo:

  Porissa on Yrjönkadulla lähellä Keski-Porin kirkkoa Aasialainen kauppa. Sieltä löytyy kondensoitua maitoa.

 13. weeperi sanoo:

  mä ostin eilen itiksestä tätä maitoa ja pääse kokeilee kakun tekoa heti kun noi lapset paranee ja tulee käy vieraita.rainbow merkkistä ja makso 2,5e. myyjä ei tieenyt mitä siitö voi tehdä mut osasi etsiä oikean purkin minulle..

 14. Satakunta: kondensoitua maitoa löytyy useimmista Cittareista. Kokeilepas sitä kautta.

 15. Auts… vähänkö ihanan näköistä… kuola valuu ku ohjetta luen :)

  Piti huomenna alottaa laihkari, mutta taijanki suunnata kaupungille ettimään kondensoitua maitoa 😉

 16. Päivitysilmoitus: Kaarinan kakut :: Banoffee-torttu :: August :: 2008

 17. hyasintti sanoo:

  Kondensoitua maitoa löytyi ainakin Oulun Stockmannilta, mutta varmasti muualtakin, Itse olen tätä tehnyt Englannissa au-pairina ollessa jotain ziljoona vuotta sitten, ja nyt löysin uudestaan tämän ohjeen…joten nyt hellalla on kattilassa kiehumassa säilykemaitotölkki…Sen verran muistan alkuperäisestä ohjeesta, että TÄRKEÄÄ on, että tölkki kiehuu KOKO AJAN VEDEN ALLA, jos vesi pääsee loppumaan tai liian vähäksi, tölkki voi räjähtää… =O …Eli tarkkaile veden määrää. Täältä kuulemma löytyis alkuperäinen ohje……
  http://www.hungrymonk.co.uk/pages/banoffi.htm
  Vesi kielellä odotellaan herkkua…..:P

 18. Pauliina sanoo:

  No nyt on ohjetta testattu kahteenkin otteeseen jo.
  En muistanut ostaa suklaadigestivejä kaupasta, joten heitin yleiskoneeseen samaan aikaan keksien kanssa pari riviä taloussuklaata. Hyvin toimi.
  Kovin oli suunmukaista :)

 19. BELLA sanoo:

  Onko merkitystä pitääkö keittämisen ajan tuota maitotölkkiä pystyssä vaiko vaakatasossa veden alla kattilassa?
  Voiko mennä pilalle jos keittää liian kauan?
  Kuinka reilulla lämmöllä olette kattilaa uskaltaneet pitää kiehumisen ajan?
  Tyhmiä kyselee tyhmä 😉

  En malta odottaa että pääsen kokeilemaan tätä! :)

  Kiitos Ulla mahtavasta blogista & kirjasta :) <3

 20. Ulla sanoo:

  Bella, Minä keitin pystyasennossa, purkki ei ollut ihan kokonaan veden alla vaikka ehkä kannattaisi, en tiedä onko merkitystä vaaka-asennolla, pitäisi kokeilla (olen aina keittänyt pystyssä) Meidän liedellä on säätö 1- 12, olen keittänyt kolmosella/nelosella.
  Voi voi kun piti tulla tänne banoffiosastolle, alkoi sokerihammasta kolottamaan heti :(

 21. BELLA sanoo:

  Ok. Tänään jatkan maito etsintöjä Stockalle, toivottavasti löytyy ja pääsen leipomaan! :) Pitänee ostaa muutama purkki ihan jemmaan 😉
  Kiitos vielä nikseistä :)

 22. BELLA sanoo:

  Stockalta löytyi kyseisiä tölkkejä :) Eipä vaan mennyt putkeen (eikä lähellekään) mun ensimmäinen yritys! Sama virhe kun muutamalla muulla: en uskaltanut tarpeeksi kuumalla tölkkiä kiehauttaa. Kinuskia siitä tuli, mutta löysää… Ajattelin kuitenkin että jääkaapissa se muuttuu kiinteämmäksi (in my dreams ;)). Kun irroitin vuoasta laidat, levähti kinuskista osa samantien keittiönpöydälle.. ”ARGH!” oli ensireaktio, joka jatkui kun epätoivoisena yritin saada laitaa takaisin – eihän se tietenkään paikoilleen naksahtanut. Aikamoista taiteilua se oli (piilokameramatskua), mutta nyt on Banoffee-läjä takaisin jääkaapissa. Maku oli hyvä, mutta jospa saisi hieman kiinteämmällä koostumuksella ensi kerralla 😀

  Jospa ens kerralla parempi onni,

  toivoo Kinuskikoura.

 23. Ulla sanoo:

  Bella, voi ei…mutta kyllä se vähän hyytyy jääkaapissakin. Eli huomenna sitten herkuttelet ihanalla banoffeella :)

 24. Pauliina sanoo:

  Miä keitin kummallakin kerralla kupeellaan ja ihan hyvin onnasi. Tehosta en osaa sanoa, kun kokkaan kaasulla. Kuitenkin kiehui ihan kunnolla.
  Ekalla kerralla keitin ehkä ihan himpun auki tuon kolme tuntia ja toisella kerralla kolme ja sitten se oli siellä kattilassa varmaan vielä puoli tuntia nupiksi, kun mieheni oli komennosta kellottanut ja vaan sammuttanut liekit… Jälkimmäinen oli kyllä selkeesti jäykempää.

 25. Tanja sanoo:

  Mie oon kaks kertaa tehnyt Banoffeeta. Ekalla kerralla kun avasin purkin oli toffee kinuskikastikemaista ja purkki ampui kuumat kinuskit päälle. Nyt toisella kerralla kinuskista tuli niin kovaa, ettei meinannut irrota purkista millään, kaavin sen sieltä lusikalla! Millainen pitäisi olla oikea koostumus? ja tämän toisen purkin kohdalla mietin olisiko riittänyt lyhyempi aika kuin 3 tuntia? Eka purkin ostin citymarketista ja toisen venäjältä!

 26. Teya sanoo:

  Tein tätä tänään, nam!! Ja tein kinuskin mikrossa, hyvin onnistu… :)

 27. Santtu sanoo:

  Minäkin innostuin kokeilemaan, hyvää tuli, mutta oli vielä parempaa seuraavana päivänä. Maidon keittelin mikrossa ja aikaa kului 15 minuuttia sekoituksineen. Kiitoksia Ullalle ohjeesta ja Tualle mikro vinkistä.

 28. jack bauer sanoo:

  Kiitos loistavasta ohjeesta. Tuli testattua ja hyväksi todettua.

 29. Nekku sanoo:

  Sain tänään oudon päähänpiston, jonka seurauksena huomasin, että kondensoitua maitoa voi (tottakai) tehdä itse maitojauheesta. Hyvin onnistui toffeet. Mitään suhteita en nyt osaa sanoa, kun sekoittelin vaan ison keon maitojauhetta ja hyvin vähän vettä (mitä vähemmän, sen parempi, luulen).

 30. Jaana sanoo:

  Hei, kertokaa pliis joku tarkemmin tuosta, kuinka tuota kondensoitua maitoa voi kuumentaa mikrossa! Kuinka usein sekoitaan? Kuinka kauan kestää? Ja ilmeisesti ei ainakaan siinä tölkissä kuumenneta? =)

 31. Pullahiiri sanoo:

  Kiitos Ulla reseptistä! Kokeilin eilen ja hyvää oli. Sen huomasin, nyt juttuja lukiessani, että tosiaan tuolla maitomerkillä taitaa olla vaikutusta kuinka jämäkkää kinuskista tulee. Itselläni jäi aika löysäksi vaikka keitin kolmen tunnin ajan yläreunaa myöten vesihauteessa ja ihan hyvällä lämmöllä. Itse asiassa en ole tarkistanut, että onko nyt pieni pala joka jäi yli jähmettynyt yön aikana paremmin. Onneksi tein piirakka vuokaan enkä irtopohjavuokaan:o)

 32. Muussi sanoo:

  Ulla! Voikohan tuon keksipohjan ja kinuskin tehdä jo aikaisemmin ja vasta vähän ennen tarjoamista tehdä kerman päälle? Iltapäiväluennot+vieraita illalla ei ole hyvä yhtälö… =)

 33. Ulla sanoo:

  Jaana, juu, ei ehkä kannata laittaa peltitölkkiä mikroon. Mutta minäkin haluaisin kuulla mikrovalmistuksesta (ellen sitten jaksa alkaa itse testailemaan…)

  Muussi, Kyllä voi, eli muuten valmiiksi ja jääkaappiin, sitten ennen vieraita kerman vaahdotus ja päälle :)

 34. ¨Hannele sanoo:

  Hei! Just kokeilin tehdä mikrossa ja hyvin onnistui! n. puolella teholla puolesta minuutista minuuttiin kerralla lämmitin ja välillä sekoitin. Kannattaa seurata ettei kuohu yli. Oisko mennyt n. 10 minuuttia yhteensä. Nyt on mikrossa toinen annos kun maitopurkin kannessa oli prosentteina ainesosat. Kokeilen tuleeko yhtä hyvää sillä tavalla kun 100 km päässä myydään kondensoitua maitoa. Jos itse tehty onnistuu niin laitan siitä blogiini ohjeen 😀

 35. ¨Hannele sanoo:

  Ja siis isohkossa kulhossa lämmitin…

 36. Hannele sanoo:

  Kiitos Ulla ohjeesta! Vaihdoin vain digestive- keksien tilalle suklaacookies- keksit 😀 Lähden tästä maistelemaan 😛

 37. Haba sanoo:

  Totahan pystyy tekemään hyvin tavallisesta maidosta ja sokerista. Olikohan se nyt kilo sokeria ja litra maitoa. Mutta siinä hommassa menee kyllä ainakin multa hermot. Koska sitä joutuu keittämään kauemmin (min 6 tuntia) ja sitä joutuu sekoittamaan varsinkin loppuvaiheessa kokoajan, koska maitohan palaa tunnetusti helposti pohjaan. Rakastuin dulce de lecheen argenttiinassa, jossa sitä laitetaan aamuisin leivän päälle(terveellistä). Tota mikro-ohjetta vois kyllä kokeilla.

 38. Jaana sanoo:

  Kokeilin mikrossa, hyvin onnistui. Kiitos Hannele tarkemmista ohjeistuksista! Kaikki vaan kokeilemaan Banoffee-kakkua!

 39. Sani sanoo:

  Pitihän tätä kokeilla :) Mies lupautui jalosti tuomaan Stockmannilta emännälle kondensoitus maitoa (ja soitti purkkien luota vaimolleen, että täällä on muuten vaahtoakarkkiaineksia ja sitä ja tätä ja… eli olisko joku leivontakipinä tarttunut maistajan muodossa häneenkin ;D)

  Toffeen valmistus ei ollut ongelma. Keitin hiljalleen kiehuvassa vedessä purkki sen 3 tuntia, huolehdin, että koko ajan vettä oli niin paljon, että kiehui ihan uppeluksissa. Koostumukseltaan juuri sopivaa, lusikoitavaa, kiinteää, ei valunut kakkua leikatessa.

  Ehkä saan olla ylpeästi sanoa, mutta just yhtä fiini tuli, kuten Ulla tuo sinun torttusikin on :)

  Ja maku. Ihanaahan tämä oli. Parin ekan suullisen jälkeen ei voinut kuin huokaista, että takuulla teen uudelleen. Ainoa, mikä harmittaa on se, että tätä oikeasti ei voi syödä kuin hyvin pienen palan makeutensa takia. Suosittelen, että teillä on vieraita tulossa, kun kakkunne korkataan :)

 40. Frachoco sanoo:

  Oih, tämä menee testaukseen, kiitos ohjeesta! :)

 41. lassotar sanoo:

  Mistä hyllyltä tota maitoa löytyy kaupoista? Olen kuumeisesti metsästänyt eri kaupoista ja en ole löytänyt… :(

 42. Maija sanoo:

  Säilykehyllystä, ainakin s-ryhmässä. Siitä kookosmaitojen lähettyviltä.

 43. Ham sanoo:

  Testasin tätä ohjetta ja keitin toffeen mikrossa. Joku meni pieleen, sillä toffee oli kivikovaa, edes isolla leipäveitsellä ei meinannyt palat irrota :(
  Millainen siis koostumuksen pitäisi olla? Keitinköhän liian kauan, n. 20 min mikrossa välillä sekoittaen. Löysin muuten kondensoidun maidon ihan Prismasta säilykehyllystä.

 44. Ulla sanoo:

  Ham, en ole itse keittänyt sitä mikrossa koskaan, ainoastaan liedellä kattilassa, koostumuksen pitäisi olla pehmeää ja lusikoitavaa.

 45. RKKMM sanoo:

  ”Löysin muuten kondensoidun maidon ihan Prismasta säilykehyllystä.”

  Itse tein myös juuri Prisman Markomilk merkkisestä maidosta banoffeeta, eikä tuosta tullut kyllä kovin kummoista, oudon rakeiseksi meni vain eikä tuntunut jähmettyvän tasaisesti. En tiedä oliko sitten liian kovalla lämmöllä vai itse aineessa jotain outoa.

  Citymarketissa myytävästä kondensoidusta maidosta olen tehnyt tuota useammankin kerran mikrossa, eikä mitään ongelmia ole ollut.