Sitruunainen kalakakku

Voileipäkakut…nam nam! Tässä kilon kakku, jonka pitäisi riittää 10:lle hengelle (tai yhdelle leipurille) :)

kopio-sv106171.JPG

pohja:

  • 6 kpl ruisvuokaleipäpaloja
  • 50 g voita

täyte:

  • 150 g kylmäsavulohta
  • 200 g valkosipulituorejuustoa
  • 1½ dl majoneesia
  • 2½ rkl sipulia
  • 1 dl tuorekurkkua
  • ½ tl sitruunapippuria
  • tillisilppua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä

koristelu:

  • 150 g kylmäsavulohta
  • sitruunaviipaleita
  • tilliä
  1. Leikkaa leivistä reunat pois ja soseuta sauvasekoittimella sulatetun voin kanssa hienoksi.
  2. Paina seos halkaisijaltaan 18 cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjareunavuokaan ja nosta jääkaappiin.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Sekoita valkosipulituorejuusto ja majoneesi, lisää pilkottu kylmäsavulohi, hakattu sipuli, kuutioitu kurkku ja mausteet joukkoon.
  5. Purista liivatehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen.
  6. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
  7. Irrota kakku vuoastaan ja koristele kylmäsavulohiruusukkeilla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.
Aihe(et): Voileipäkakut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.