Pasteijat

Alkoi tekemään mieli pasteijoita ja valmiista voitaikinasta ne valmistuvat aika sukkelaan. Tuulimyllytrissalla pasteijoiden viillot olisi helppo leikata, mutta saa ne myös leivontaraapallakin aikaan :)

Mukavaa viikonloppua kaikille <3!

pasteijat

  • 500 g voitaikinaa
  • 200 g kinkkukuutioita
  • 200 g valkosipuli- tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 50 g parmesan-juustoa
  • ruohosipulia

pasteija-1

Kaulitse sulanut taikina levyksi, leikkaa se kahteen yhtäsuureen osaan.
Paina leivontaraapalla levyjen keskelle viiltoja.

pasteija-2

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita täyte pursotinpussiin.

pasteija-3

Pursota täytettä taikina levyjen päälle viiltojen kohdalle. Voitele toinen levyn sivu kananmunalla.
Käännä voitelematon puoli ensin täytteen päälle, käännä sitten voideltu puoli päälle.

pasteija-4

Leikkaa rulla paloiksi ja nosta ne viiltopuoli ylöspäin pellille.
Voitele pasteijoiden pinta kananmunalla, ripota pinnalle vielä parmesan-juustoa.
Paista pasteijat uunin keskitasolla +225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pasteijat näyttävät kypsiltä.

Aihe(et): Suolaiset leivonnaiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.