Pasteijat

Alkoi tekemään mieli pasteijoita ja valmiista voitaikinasta ne valmistuvat aika sukkelaan. Tuulimyllytrissalla pasteijoiden viillot olisi helppo leikata, mutta saa ne myös leivontaraapallakin aikaan :)

Mukavaa viikonloppua kaikille <3!

pasteijat

  • 500 g voitaikinaa
  • 200 g kinkkukuutioita
  • 200 g valkosipuli- tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 50 g parmesan-juustoa
  • ruohosipulia

pasteija-1

Kaulitse sulanut taikina levyksi, leikkaa se kahteen yhtäsuureen osaan.
Paina leivontaraapalla levyjen keskelle viiltoja.

pasteija-2

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita täyte pursotinpussiin.

pasteija-3

Pursota täytettä taikina levyjen päälle viiltojen kohdalle. Voitele toinen levyn sivu kananmunalla.
Käännä voitelematon puoli ensin täytteen päälle, käännä sitten voideltu puoli päälle.

pasteija-4

Leikkaa rulla paloiksi ja nosta ne viiltopuoli ylöspäin pellille.
Voitele pasteijoiden pinta kananmunalla, ripota pinnalle vielä parmesan-juustoa.
Paista pasteijat uunin keskitasolla +225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pasteijat näyttävät kypsiltä.

Aihe(et): Suolaiset leivonnaiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

11 vastausta kohteessa Pasteijat

  1. Jaana sanoo:

    Onkos sitä trissaa enää missään saatavilla?

  2. Suvi sanoo:

    Vau! Noinko yksinkertaisesti tuo käy. Makeitakin saa näppärästi kun laittaa hillot sisään.

  3. Soile sanoo:

    Hei, kiitos! Tässäpä oiva vastaus ens pyhän vieraille suolapalaksi illalla!
    Nyt me mennään syömään juustokakkua johon on laitettu vohvelikakkukuva päälle. Saas nähdä kuinka Spider kestää ja miltä maistuu mutta sankari ei halunnut täytekakkua…

  4. Ulla sanoo:

    Jaana, ei ole, mutta aika nopsaan tuolla raapallakin saa tehtyä viillot :)
    Suvi, juu ja joulutortutkin voisi tehdä näin jos tykkää luumuhillosta…mä tykkään!
    Soile, toivottavasti kuva on pehmentynyt juustokakun päällä… :=)

  5. Arja sanoo:

    Vaude, olipa hyvä idea tuo ”pötkylä”-malli! :)

  6. Nanni sanoo:

    wautsi! olet todella taitava tekemään kaikenlaisia herkkuja! Olen itsekin miettinyt kondiittorin/leipurin ammattia, mutta satutko sinä tietämään miten paljon niille on töitä? vai perustaako moni leipuri tai kondiittori sitten oman yrityksen ja työllistävät sitä kautta itsensä?

  7. Heli sanoo:

    Kiitos hyvästä ohjeeesta! :) Oon aina miettiny miten nämä oikeesti tehdään. Pitäs vielä opetella pursotinpussin käyttö. Se tuntuu vaan niin työläältä. Oikeesti mulla menee puolet enemmän aikaa ”lääräämiseen”, että saan täytteet yms tasaisesti.

  8. Herkkusuu sanoo:

    Nuohan sujuvat yllättävän näppärästi. Itse olen tainnut tehdä liian monimutkaisesti ja yksitellen, mutta seuraavalla kerrallapa olen viisaampi :=)

  9. Ulla sanoo:

    Nanni, en osaa sanoa millainen tilanne on työmarkkinoilla, varmaan joku laittaa yrityksen ja toinen työllistyy muualle, moni nuori (varsinkin) jatkaa vielä lisää opiskelua, luulisin.

    Tuohon täytteeseen ei välttämättä tarvitse kananmunaa, täytteestä tulee vähän kiinteämpää silloin eikä se tursuile tuolta väleistä ;)

  10. Heidi sanoo:

    Todella hyviä olivat, mainitsen näistä pasteijoista myös blogissani. Käy katselemassa, voin poistaa jos et hyväksy tällaisia muunteluita :)