He ovat parhaat maalivahdit

Moi taas,

Hyvää uutta vuotta kaikillle.

Meillä oli heti tähän vuoden alkuun mukava tapahtuma, kun seura kutsui pelaajien isät San Joseen ja pelireissulle Phoenixiin. Kyseessä oli siis niin sanottu isä-poika -matka.

Kestitseminen alkoi jo alkuviikon kotipelissä. Sitten isät lensivät meidän kanssa Phoenixiin ja katsoivat pelin siellä. Pelin jälkeen oli yhteistä iltaohjelmaa ja tiistaina halukkaat pääsivät vielä pelaamaan golfia Phoenixin alueen upealla kentällä. Isät olivat kaksi yötä Phoenixissa.

Mun mielestä on hienoa, että isät pääsivät katsomaan meidän työtämme kulissien taakse. He ovat aikanaan tehneet pitkän päivätyön meidän eteen. Varmaan jokainen isä toimi aikanaan kuskina ja osti meille varusteita. Osanotto oli hyvä, varmaan parikymmentä isää eri puolilta maailmaa oli paikalla. Myös oma isäni Turusta oli reissussa mukana.

Ajattelin kertoa seuraavassa ajatukseni maailman parhaista maalivahdeista. Tässä oma ei-suomalaisten maalivahtien TOP5-listani perusteluineen.

1) Tim Thomas -- Boston

Hän on tyyliltään hyvin pitkälti erilainen kuin muut veskarit. Thomas vetää puhtaasti taistelu-mentaliteetilla. Toki taitoakin löytyy, sillä ei hänen tilastojaan saaavuteta ihan pelkästään taistelulla. Hän on välillä apaattisen näköinen, mutta kiekko tarttuu kiinni vuodesta toiseen. Kysessä on Vezina Trophy -voittaja.

2) Ryan Miller -- Buffalo

Täysin vastakkainen maalivahti Thomasiin verrattuna. Erittäin viimeiseen asti hiottu tekniikka. Miller on erittäin hyvä sijoittumaan maalillaan. Hänellä on pitkät kädet ja jalat, se auttaa tässä lajissa ja pelipaikalla. Viime vuoden Vezina-voitto kertoo aika paljon.

Miller pelaa keskivertoa huonommassa joukkueessa, mutta pitää usein yksin joukkuettaan pystyssä. Hyvä, ellei paras maalivahti NHL:ssä.

3)  Henrik Lundqvist -- Rangers

Iso, peittävä ja hyvä maalivahti. Myös hänellä on pitkät raajat. Enemmän blokkaava kuin kiekkoja vangitseva maalivahti, välillä näyttää, että hänellä on käytössä kaksi kilpeä. Mutta kiekko tarttuu tällekin kaverille, se on pääasia.

Lundqvist pelaa paljon ja tekee hyvää päivätyötä keskivertojoukkueessa. Tämä kaveri on olympiavoittaja.

4) Marc-Andre Fleury -- Pittsburgh

Ehkä fyysisesti lahjakkain maalivahti. Hänen liikkuminensa on kaikin tavoin parasta tässä liigassa. Fleury pystyy parhaisiin yksittäisiin peleihin NHL:ssä. Jos pitäisi valita maalivahti yksittäiseen isoon ratkaisupeliin, niin se olisi Fleury. Stanley Cup -voittaja.

5) Roberto Luongo -- Vancouver

Luongoa ei oikein voi tästä listalta sivuuttaa. Iso kuin mikä, mutta ei niin sulavaliikkeinen. Pelaa paljon vuodesta toiseen ja tasaisen varmasti. Kovat tilastot, yli 40 kausittaisen voittopelin kaveri. Tälläkin hetkellä Vancouver johtaa liigaa.

Tyypillinen kanadan-ranskalaisen koulukunnan maalivahti. Aavistuksen kankea, mutta peittää ja sijoittuu hyvin.

Thomas ja Miller olivat itsestäänselvyyksiä tälle listalle. Muut kolme valitsin noin kymmenen maalivahdin joukosta.

Sharksin maalivahtitilanteesta sen verran, että en ole isommin saaut pelata viime aikoina. Antti on hoitanut pelihommat ja hyvin hän on pelannutkin. Meillä oli paljon tappioita alkuvuodesta, joukkueella oli vaikea jakso. Maalinteko on ollut meille tosi vaikeaa. Nyt pelejä pitää ruveta vaan voittamaan ja nopeasti.

This entry was posted in NHL. Bookmark the permalink.

24 Responses to He ovat parhaat maalivahdit

 1. Ferzu says:

  Tsemppii San Joseen!

 2. Jani says:

  Erittäin hyvä lista. Ei onneksi katsottu sinivalkoisin lasein, vaikka suomen veskat ovatkin nhl:n eliittiä. Ainoa jonka kanssa en ole samaa mieltä on Luongo. Toki, pelannut hyviä kausia aikaisemmin mutta esim. Pekka Rinne on ehkä nhl:n aliarvostetuin maalivahti ja kuuluu TÄLLÄ hetkelle ehdottomasti TOP5 listaan.

 3. Herätys says:

  Osasitko Jani lukea? ”Tässä oma ei-suomalaisten maalivahtien TOP5-listani perusteluineen.”

 4. janille says:

  Tämä on anteron mielestä ei-suomalaisten top5 ja Pekka Rinne taitaa kuitenkin olla suomalainen.

 5. Nikke says:

  Tuntuu näin sivusta seuraajalta siltä, että Antti on selvästi valmennusjohdon suosiossa. Peluuttamisessa ei ole minkään moista logiikkaa ja vaikka Nittyn pelit olivat alkukaudesta huomattavasti parempia, sai Antti silti lukuisia yrityksiä kerta toisensa jälkeen.

  Kun pelituntuman kerran kadottaa, on sitä vaikea saada takaisin, jos pelivuoro tulee vain silloin tällöin. Tsemppiä jatkoon, koska kuoppaiselta se näyttää tuossa seurassa.

 6. Sego says:

  Noh, on tuokin lista mutta jos MAAILMAN parhaat pitäis pistää historiasta niin …

  1. Dominik Hasek
  2. Patrick Roy
  3. Chris Osgood
  4.Simoen Nighrad
  5.Marko Brieum vai miten se kirjotetaan!

  LOOL sego
  muusit

 7. Miika Lapua says:

  Vakuttavalta näyttää listaus. Kertoo jotakin Pro Hockeyn (jääkiekkolehti) tasosta, sillä sen listauksessa Fleury ei ollut edes top 100 pelaajien joukossa. Vaikka Fleuryn alkukausi olikin vaikea, niin hän on ehdottomasti lahjakas verkonvartija, sillä jokaista akrobaattista veskaria verrataan häneen. Suomalaiset maalivahdit eivät tällä hetkellä ole aivan -top 5 kamaa, mutta Bryzgalov voisi kuulua listaan. Toivottavasti pääset taas olympiavireeseen ja johdatat San Josen Stanley Cupiin…… yhdessä Niemen kanssa :D

 8. jjj says:

  Sego,
  mitä IHMETTÄ Osgood tekee sun listalla??? Ehkä ennemmin Brodeur..?

 9. iso-jorma says:

  Kyllä Kari ”kärppä” lehtonen kuuluu oikeasti tuohon toppi vitoseen. Minä en ole koskaan nähnyt parempaa veskaa kuin Lehtonen.

 10. Lixx says:

  Siis ei suomalaisia top 5 maalivahdit, tämän hetken parhaat.
  1.Carey Price (tuntematon näköjään kaikille)
  2.Marc-Andre Fleury
  3.Tim Thomas
  4.Jonathan Quick
  5.Ondrej Pavelec

  Jos suomalaisia sais lisätä listaan niin 2 olisi top 5 listalla mukana.

 11. Lixx says:

  Ja hyvää Uutta vuotta ja loppu kautta Nitty, you can do it Mr. Gangster

 12. RD says:

  Suomalaiset: 1)Lehtonen, 2)Rinne, 3)Kiprusoff, 4)Niittymäki, 5)Rask.

 13. tonir87 says:

  Jeppe Nikken kanssa täysin samaa mieltä siittä peluutuksesta San Josessa näky jo heti ekasta pelistä asti. Niemi sai pelata maalissa vaikka otti tappioita huomattavasti enemmän. Ja Niemen vire oli alkukaudesta tyystin kadonnut. Mutta niinpä miestä vain väkisin maaliin laitettiin. Odotin jo Toddille potkuja kun tappio putki kasvo ja kasvo ja mies koko ajan laitto maaliin Niemeä.

  Yksi monista syistä miksi Nittyä fanitan on juuri se että mies ei ikinä valita vaan pelaa aina joukkueelle. Se on myös yksi syy monista, miksi Nittyä kunnioitettiin niin paljon Phillyssä. Niemi näytti nyt pelanneen kauden parhaan pelin joten voi olla joudun odottamaan ennen kuin Nitty pääsee maaliin mutta täälläkin pitää vain koittaa seurata Nittyn esimerkkiä ja luottaa että kyllä se paikka vielä tulee ja Stanleystähän siellä pelataan. Omassa mielessä tietenkin käynyt ajatus että jompi kumpi maalivahdeista voi olla lähdössä siirtorajalla. Osaisikohan Antero yhtään sanoa onko siellä sellaista ollut ilmassa. Mutta aika normaaliahan tuo nykään tuntuu olevan että viimeisen kauden (Niemillä vuoden soppari) myydään siirtorajalla. Ja Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle Antero

 14. Sami73 says:

  Nikke ja tonir87 ovat huomioineet saman asian, mikä on kaivellut itseänikin jo pitkän aikaa. Nitty selkeästi parempi alkukaudesta, kuin Nemo mutta siitä huolimatta mies istuu penkillä. Kai noitten jenkkien on vaan niin vaikea myöntää, että ”proven winner” (= Stanley Cup-voittaja) ei voi olla huonompi, kuin mies, joka ei ole jostain syystä vielä pystynyt vakiinnuttamaan ykkösveskarin asemaa. Taistele äijä!

 15. Miika Lapua says:

  Parhaat Suomalaiset maalivahdit tällä hetkellä:

  1. Bäckström -olisi ehkäpä NHL:n maalivahtien -top 5 kamaa, ellei olisi pelannut marraskuussa niin huonosti. Varma, rauhallinen torjuja.

  2. Rinne -parantanut kauden mittaan otteitaan ja on Predatorsin kiistaton ykkönen. Näyttävä torjuntatyyli, tosikausi runkosarjan lopussa.

  3. Kipprusoff -onko Kipper väsynyt? Hienon viime kauden jälkeen, entinen Vezina -voittaja pelaa nyt huonoa kautta umpisurkeassa Galgaryssa.

  4. Rask -viime kaudella NHL:n paras torjuntaprosentti, päästi keskiarvolta vähiten maaleja per ottelu kukaan muu ja syrjäytti Thomasin -tulokkaana!

  5. Lehtonen -Kärppä pelaa vihdoinkin huippukautta, samoin kuin koko Dallasin miehistö. Kaikki mahdollisuudet maailman huipulle!

  6. Niemi -torjui sensaatiomaisesti Blackhawksille Stanleyn viime kaudella, mutta muutti San Joseen. Alkukaudella vaikeuksissa.

  7. Niittymäki -voisi hyvinkin olla listan kärjessä -niin tasaisia ovat Suomalaiset tällä hetkellä. Varma, kunnioitettu huippupelaaja.

 16. Miika Lapua says:

  Top 8 muut NHL maalivahdit:

  1. Thomas -päässyt jopa parempaan vireeseen kuin Vezina -kaudellaan. Bruinsissa loistava torjujakaksikko Raskin kanssa. Pelannut jo monta nollaa. Torjuu kiekot kovalla tahdolla!

  2. Miller -loistava, ehkäpä täydellinen torjuntatyyli. Ja jos tekniikka pettää, voi luottaa käsittämättömiin reflekseihinsä. Huipputorjuja, moneksi vuodeksi eteenpäin.

  3. Lundgvist -tärkein Ranger ja eräs kiireisimmistä torjujista. Saanut kilpailua Bironilta. Kilpailu voi tehdä hänestä vielä paremman. Olympiavoittaja 2006.

  4. Luongo -ottanut takapakkia vuodessa 2010, mutta torjui silti Kanadalle Olympiakultaa, syrjäyttäen Brodeurin. Loistava torjuja saanut kuitenkin kritiikkiä.

  5. Bryzgalov -viime vuoden Vezina ehdokas. Piti Coyotesia peleissä mukana läes yksinään. Onneksi nyt joukkoe on parantunut. Parhaimmillaan on kuin muuri.

  6. Fleury -Tärkeiden otteluiden torjuja. Oli alkukaudella romahtanut, mutta marras- joulukuussa NHL:n ehkäpä paras verkonvartija. Akrobaattinen ja loistavat refleksit.

  7. Brodeur -ei ollut Kanadan ykkösvahti, pelasi elämänsä huonoimmat pudotuspelit, ja nyt pelaa todella huonoa kautta Devilsissä. Mutta meriitit ovat painavat, NHL:n kenties kaikkien aikojen maalivahdilla.

  8. Vokoun -kiireinen, luotettava torjuja. Ei häikäise aina yksittäisissä peleissä, mutta aina kauden jälkeen on korkealla torjuntatilastossa.

 17. Kummastunut says:

  Mutta missä on itse kaikkien aikojen paras? Eli Martin Brodeur? Jotain respectii sillekki yli 40lle joka jaksanu painaa monen monta yli 70 pelin kautta ja vielä jaksaa painaa ja hyvin jaksaa vieläkin, kyllä vitoseksi vois nakata Brodeurin tohon listaan toisen kanukin tilalle.

 18. Minä says:

  Tätäkin blogia lukiessa herää kysymys mihin tai kuka tämmöistäkin höpinää tarvitsee?

 19. Neo_paa says:

  Mun listalla on: 1)Henrik Lundqvist 2)Steve Mason 3)Robert Luongo 4)Cam Ward 5)Jean-Sébastien Giguère

 20. jay says:

  jonathan quick syrjäyttää tulevina vuosina muut maalivahdit myös bernier on lahjakas maalivahti? missäs mason on listoilta? tai turco paitsi marty on kyllä jo ikäloppu niinku brodeur

 21. Hp HeKa says:

  Mun parhaat :/1/Fleury /2/Ward /3/Lundqvist /4/Price /5/Niemi (Huono kausi meneillään)

 22. AL says:

  Olen ihan samaa mieltä monen tähän ketjuun kommentoineen kanssa, että Niemi on alusta asti ollut valmentajan ja median suosiossa. Niemi on saanut pelata huonon pelin jälkeen uudestaan, Nitty ollut heti penkillä ja samoin Niemi saa aina jatkaa hyvän pelin jälkeen jota Nitty ei alkukauden jälkeen ole saanut. Mun mielestä Nitty on kärsinyt tästä koko uransa ajan Nhl:ssä. Mietin vaan minkälaissen uran kaveri ois tehnyt kun olisi saanut oikean luoton joskus (ja turha muistuttaa yhdestä ykkösenkaudesta philassa, jolloin porukka oli niin huono että ihan sama kuka siellä ois ollu).

  Samoin nostan hattua Nittyn assenteelle olla valittamatta näistä peluutuksista, josta todellakin ois aihetta. Harmittaa kyllä, että todella loistava ura heitetään hukkaan peluutuksella. Muistakaapa kuinka hyvä Niittymäki oli torinossa ja AHL:ssä ku sai luottamuksen. Se on maalivahdille kaiken tärkeintä, ei tarvi pelätä huonoa peliä joka jokaiselle joskus tulee.

  Ja vielä, Nitty mainitsee Fleuryn molarina, jonka ottais yhteen ainoaan peliin ja mainitsee pahaana yksittäisen pelien miehenä. Pakko lisätä, että Nitty on itse mielestäni yks parhaista yhden pelien miehistä, pelaa välillä ihän käsittämättömiä matseja.

  Ei muutaku tsemiä miehelle!!

 23. Johanna says:

  Niittymäki pelannu paremmin ku Niemi, ihmettelen suuresti miksi Niemi silti saa peliaikaa. Penkille joutas :D Eihän tuo ole palkitsevaa ollenkaa Niittymäkeä kohtaan.

 24. markus says:

  top 2

  1.markus mattson
  2.jean andre gickeloy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>