Puoluekartan uusi tulokas SOP esittäytyy!

Istuimme vuosia sitten päät yhdessä horisten Tampereella, minä ja ystäväni Matti. Pohdimme politiikan ominaisuutta ja ihmettelimme, mistä puolueiden ja poliitikkojen ongelmat ovat kotoisin. Hetken tuumattuamme saimme nerokkaan ajatuksen, päätimme perustaa uuden puolueen.

Puolueen perustamisasiakirjoissa -- jotka jäivät myöhemmin allekirjoittamatta -- määriteltiin, ettei puolue milloinkaan pyrkisi hallitukseen. Puolueen tavoitteena on toimia oppositiossa, sillä siellä on helpompi olla. Sisäisiä linjaristiriitoja, kateutta ja kaunaa on tarjolla yhtä paljon kuin John Lennonin Imagine -biisissä.

Puolueen nimeksi tulisi Suomen Oppositiopuolue -- SOP. Puolueen tunnuslause on nasakka ”Eikä ole!”. Kokeile vaikka itse. ”Eikä ole!”. Myönnä pois, tuntuu hyvältä, jotenkin puhdistavalta. Kaikkeen voi tokaista ”Eikä ole” ja poistua opposition penkkiriiviin odottelemaan seuraavaa mahdollisuutta.

Turjakkeet. Joku on vuotanut Matin ja minun hienon suunnitelman. Muut puolueet tuntuvat varastaneet ideamme. Onko tämä oikein? Eikä ole!

Aihe(et): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.