Vielä kerran – taas…

Morjensta kaikille MTV3.fin lukijoille. Tervetuloa lukemaan mun blogiani. Teen tätä pari kertaa kuukaudessa ja koitan blogin kautta avata teille jääkiekkoilijan ja Teemu Selänteen elämää täällä Etelä-Kaliforniassa.

Aloitetaan kesästä. Mulla oli elokuussa vahvasti sellainen fiilis, että olin viimeistä kesää ammattijääkiekkoilija. Muistan kun lähdin viimeisenä kesätreenipäivänä Myyrmäen hallista. Pysäytin auton areenan ulkopuolella, nousin autosta ja katsoin pitkään hallia. Mielessä oli oikeestaan vain “kiitos.” Tuli haikea olo, mietin, että oliko tämä nyt tässä, oliko tämä mun viimeinen harjoitukseni aktiivikiekkoilijana Suomessa?

Kesällä harjoittelin taas hyvin. Se ei ole aina hauskaa touhua. Valmistautumisen ja uhrautumisen pitää olla 110 prosenttinen, varsinkin tässä iässä. Puolivaloilla ei voi leikkiin lähteä, siitä ei tule mitään.

Sanon suoraan sen, että viimeisestä kaudesta puhuminen on ollut mulle tapa motivoida itseäni parin viime kesän aikana. Olen halunnut lyödä kaikki peliin ja elää vain sitä hetkeä.

Nyt mulla on ensimmäisen kerran ihan tosissani sellainen olo, että viimeinen kausi on alkamassa. Selvää on, että luonto tulee jossain kohtaa vastaan. Olen nyt 40-vuotias. Kaikesta huolimatta yritän pitää tälläkin kaudella hauskaa ja nauttia koko touhusta.

Kun siirryimme perheen kanssa Anaheimiin ja harjoitusleiri käynnistyi, niin kaikki muuttui. Se on kuin hyppäisi pitkään ja pimeään tunneliin. Mielessä ei ole mitään muuta kuin pitkä kausi, pelaaminen ja harjoittelu.

Vanhemmalla iällä on alkanut tulla ristiriitaisia tunteita harjoitusleiristä. Tässä iässä ei tavoittele enää pelipaikkaa, ja jokainen pelaaja tulee leirille hyvässä kunnossa. Siksi leiri on tavallaan odottelua, ainakin veteraanipelaajilta puuttuu leirillä ja treenipeleissä se viimeinen silaus.

Tärkeintä on kuitenkin se, että olen kauden alkaessa täysin terve. Paikat ovat vähän tukossa, tuntee että töitä on taas tehty. Ja sitten se onkin ihan eri juttu kun pelit alkaa. Sitä valmistautuu vain kahteen eri päivään, peli- ja vapaapäivään. Molemmille päiville on olemassa tarkat rutiinit.

Ensimmäiset treenipelit pelasin Bobby Ryanin laidassa. Sitten koutsit luovuttivat ja palasin yhteen Sakun ja Jason Blaken kanssa. Pelasimme tosi hyvän loppukauden viime keväänä. Vanhat ketut ovat taas yhdessä ja tuntuu pirun hyvältä olla samassa ketjussa heidän kanssa.

Toni Lydmanin tilanne harmittaa. Hän menee parempaan suuntaan ja luistelee jo. Vähän aikaa hän joutuu vielä odottelemaan lääkärin pelilupaa. Lydellä oli tosi huono tsäkä alkukauden suhteen. Eiköhän Lyde sieltä kuitenkin tule takaisin.

Carolinan ja Minnesotan suomalaisjätkillä on huipputilanne. He pääsevät pelaamaan kaksi peliä kotiyleisön edessä, se on varmaan unohtumaton kokemus. Me avaamme kauden kolmella vieraspelillä. Ensimmäisessä pelissä on ihan oma latauksensa. Meillä se on vielä Detroitissa. Se on kova kiekkokaupunki ja alku on haastava. Detroitin jälkeen käydään Columbuksessa ja St. Louisissa.

Mulla on kauteen yksi tavoite: haluaisin pysyä ehjänä. Takana on kolme erilaista ja erikoista loukkaantumista. Ne olivat pelkästään huonoa tsäkää. Toivottavasti pystyn nyt välttämään loukkaantumiset.

Mukavaa NHL-kautta kaikille ja palataan asiaan!

Teemu

Aihe(et): NHL. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

77 vastausta kohteessa Vielä kerran – taas…

 1. keijo sanoo:

  Vielä on yhden kauden ajan hyvä syy herätä keskellä yötä katsomaan NHL:ää, kun jatkat vielä pelaamista. Kiitos hienoista penkkiurheiluhetkistä ja onnea uuteen kauteen!

 2. Patrik sanoo:

  Hienoa Teemu! Mielenkiintoista lukea kauden tapahtumista suoraan sinulta. Toivottavasti kausi lähtee hyvin liikkeelle ja koko joukkue pelaa hienon kauden. Puolustus vaikuttaa melko ohuelta, mutta toisaalta potentiaaliakin siellä on. Yks kpl Prongereita kävisi.

 3. Tero sanoo:

  Hienoa, että saatiin kaksi kovaa bloggaajaa korvaamaan Mikko Koivun!
  Olet niin merkittävän hyvä pelaaja ja energiasi paistaa kaikille katsojille.
  Ymmärrän, että olet rakastettu fani Anahaimissa, mutta olet suomalaisille iso ilonaihe ja sinua seuraa moni. Itse kävin New Yorkissa viime vuonna ja huomattuani Ducksit Rangersien pelilistassa, oli pakko hankkia liput. Halusin nähdä nuoruuden idolini livenä vielä kerran :P Istumapaikkani lähellä oli montakin suomalaista fania kannustamassa sinua ja Sakua. Kaikkea parasta alkavalle kaudelle ja toivottavasti maalihanat aukee ;) Go Teemu

 4. Selännefani sanoo:

  Hienoa Teemu, blogi vaikuttaa hyvältä ja toivotan sinulle onnea kauteen, sitä vain toivon ettei tämä kausi jää viimeiseksesi. Toisaalta kukaan ei tule pelaamaan ikuisesti ja ymmärrän sinun olevan jo 40-vuotias. Muistelen nähneeni sinut televisiossa ensimmäistä kertaa Naganon talviolympialaisten aikaan vuonna 1998 ollessani vain parin kuukauden päässä 9-vuotissyntymäpäivästäni. Ja olihan sinut mukava nähdä pelaamassa myös Vancouverin olympialaisissa.
  Taisin unohtaa mainita että se oli hienoa kun uutisissa toitotettiin Stanley Cupin voittoa vuonna 2007.

  Onnea kauteen ja toivotaan ettei loukkaantumisia tulisi.

 5. Eero sanoo:

  Hei Teemu! Olet idiolini ja täälläkin sinun ottetaisi seurattu koko elämän ajan. Kiitos kaikesta ja nyt vaan kauhiasti tsemppiä viimeselle kaudelle! Suomen parhaita jääkiekkoilijoita olet ja tulet aina olemaan!

 6. Elisa sanoo:

  Tsemppiä kauteen ja avausmatseihin, mielenkiintoinen kausi alkamassa ja täällä päässä ainakin toivotaan että saadaan nähdä Selännettä jäällä vielä yhden kokonaisen kauden, joten sillekin pidetään kaikki sormet ja varpaat pystyssä! Go Teemu!

 7. Sarra sanoo:

  Olin hypätä kattoon innostuksesta, kun kuulin että olet alkanut pitää blogia täällä! Kerrassaan loisto-juttu ja tulen taatusti seuraamaan tätä niin kauan kuin vain kirjoittelet.

  Minullakin tulee aika haikea olo, kun edes ajattelen, että tämä olisi viimeinen vuotesi ammattikiekkoilijana. Haluaisin uskoa, että pelaat tämän jälkeen vielä (ainakin) yhden vuoden, mutta tottahan sekin on, että joskus kai se loppuu. En vain millään haluaisi, että se joskus olisi kovin pian! Tsemppiä ja jaksamista tähän kauteen, pidän kaikki peukut ja varpaatkin pystyssä, että teillä olisi loistokausi siellä.

  Aivan mahtavaa, että Saku laitettiin takaisin siihen sun sentteriksi. Olin jo kylmä hiki otsalla kun luin valmentajan haastatteluita ja seurasin teidän ensimmäisiä harjoituspelejä, että eikö teitä Sakun kanssa päästetä enää samaan ketjuun ollenkaan. Tosi hyvä, että Jasonkin laitettiin siihen teidän toiseen laitaan. Oli aivan uskomattoman hienoa seurata teidän viimekauden loppupään pelejä, kun teillä natsasi kaikki niin hyvin yhteen! Yhtä upeita elämyksiä saa kyllä hakea näin penkkiurheilijan näkökulmasta. Teidän hienojen peliesitysten jälkeen tuntui kyllä melkein rikolliselta, että tipuitte play-offseista.

  Pikaista paranemista Lydmanin Tonille! Hänen paluunsa peleihin taitaisi tehdä todella hyvää teidän puolustuksellenne, nyt vielä kun Suttonkin loukkaantui. Toivon todella, että pysytte Sakun kanssa koko kauden ehjinä ja terveinä ja saatte pelata riemukasta kiekkoa hyvällä menestyksellä!

 8. Flash sanoo:

  Hieno homma tämä uusi blogisi. Nauti peleistä ja laita laatat verkkoon!!

 9. Lasse sanoo:

  Ismo leikkasi meidän molempien polvet sillon samana aamuna ja heräiltiin siinä pienessä huoneessa. Ehkä muistat, todnäk et mutta siinä kun heräiltiin niin juteltiin niitä näitä, ja jonkin verran lopettamisesta ja jatkamisestakin – siitä, lopettaako kun itse haluaa vai sillon kun muut pyytää.

  Nauti vaan joka päivä minkä voit ja vedä just niinkun susta tuntuu. Ja niinhän sä taas teetkin. Niin mäkin: 53vee ja fudiksen SM-hopea pelattuna tältä kaudelta. Se on mulle se mun Stanley Cup :)

  Iso kiitos Ismolle siitäkin.

 10. janne sanoo:

  Kiitoksia mielenkiintoisesta blogista Teemu! Onnistunutta kautta sinulla ja samallahan se olisi sitä meille penkkiurheilijoille!

 11. Juho sanoo:

  Hyvä blogi ja sitte vielä komeet pisteet viimesellä kaudella :D

 12. Pablo83 sanoo:

  Vähän on heikosti lähtenyt kausi käyntiin,mutta kyl se siitä lähtee..
  tsemppiä kauteen ja sano Sakulle sellaset terveiset että kapteeni K
  tarvitaan vielä MM-Slovakiaan jos ette pääse playoffseihin.

 13. Toni sanoo:

  Loistavaa. Tätä lisää! =)

 14. jyy sanoo:

  Hienoa Teukka!

  Jospa sitä tänä talvena pääsis Anaheimiin tsekkaan pelin, haaveena ollut jo vuosia- 2,5-vuotiaalle pojallenikin kaikki kiekkoilijat on Teemuja!

 15. Mikko sanoo:

  Kausi lähti vierasotteluputkella käyntiin eikä nyt joukkueena niin ruusuisesti, mutta eiköhän se siitä parane nyt kun Lydekin on mukana ja merkkejä paremmasta on jo selvästi nähtävissä! Ja sulla itselläsihän ei ole mitenkään huonosti lähteny menemään! Kuules, jos mätät tähän tahtiin pisteitä tälläkin kaudella ja luistinkin kulkee niin mitä ihmeen järkeä on lopettaa, kun on vielä niin paljon maaleja tekemättä? Ja jos nyt jokainen näistä ”viimeisistä kausista” ei vie cuppiin asti, niin olishan se hienoa nähdä sun voittavan maajoukkueessa jotain! Täytyy tänään valvoa yötä myöten kolmeen ja kattoa teidän eka matsi livenä tälle kaudelle, jospa se kotivoitto nyt sieltä tulis! Tsemiä Ankat!

 16. Joona sanoo:

  Jees! Oli hienoa lukea blogia legendalta. Olen seurannut Teemun pelejä Jetsien ajoista lähtien. Samaa mieltä olen hänen kanssaan siitä että parasta olisi että paikat kestää. Se on mielestäni kaikkein tärkeintä. Kukaan meistä ei ikääntymiseltä välty.

  Ihan normi setti että paikat ovat hieman tukossa. Anna palaa vaan maestro! Niin kauan kun tuntuu hyvältä mennä kaukaloon. Niin sen pitää mennä.0/

  -Joona-

 17. Santtu sanoo:

  Hieno idea tämmönen blogi. Saa ihan erinlaisen ja tervetulleen näkökannan sinne rapakon takaiseen touhuun. =)

  Tsemppiä ja onnea loppukauteen!

 18. Tume sanoo:

  Teemu on mun idoli.Teemu on äijä hyvä Teemu Jagerin ohi heittämällä tsemppiä =];}

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>