Mennään parempaan suuntaan

Moi kaikille!

Reissussa ollaan ja kovat jengit on vastassa (Columbus, Philadelphia, Detroit, Dallas). Eka reissu viime viikolla oli lähes katastrofi. Kolme peliä ja yhtä monta tappiota. Ei päästy edes lähelle voittoa.

Ankkalauma oli ekassa reissussa täysin kuriton pelisysteemin ja tyhmien jäähyjen suhteen. Ali- ja ylivoima oli niin ikään täysin luokatonta. Maalivahtipeli oli keskinkertaista, Getzlafin kenttä täysin unessa ja meidän kenttä tehoton. Onneksi Saku sentään pääsi tekemään kaksi maalia.

Kyllä kaiken A ja O tässä touhussa on, että parhaiden pelaajien on myös oltava parhaimpia, muuten ei voi menestyä.
No, sitten päästiin kotiin ja saatiin paletti kasaan. Kolmesta kotipelistä tuli kaksi voittoa ja häviö rankkareissa. Ne matsit antoivat vähän valoa paremmasta.

Se on sanottava, että tämä liiga voi olla tosi raaka tai toisaalta tosi antelias. Pelejä on niin tiiviisti, että kun pelataan hyvin voidaan voittaa nopeessa ajassa monta peliä. Kolikolla on tietenkin kääntöpuoli. Kun pelataan huonosti, niin tulee turpaan oikeen kunnolla.

Tappioiden aikaan on koko jengin ilmapiiri hiljainen, kireä ja jännittynyt. Harva uskaltaa puhua tai hymyillä, Tietysti paineet on kovat kaikilla, toisilla on pelko tulla lähetetyksi farmiin, joku voidaan myydä muualle tai valmentaja erottaa.

Mutta tosiasia on että eteenpäin on mentävä ja taaksepäin on ihan turha katsoa. On opittava virheistä ja ajateltava positiivisesti, tehtävä asiat vaan paremmin ja paremmin.

Joukkueurheilun voittamisen vaikeus on juuri siinä, että olet just niin hyvä kun sun ryhmäsi heikoin lenkki. Ei riitä, että hoidat vaan omat hommasi, on haaste saada myös pelikaverit omalle tasolle.

Oli tosi hienoa saada Lyde takaisin kehiin, Jätkä teki heti kahdessa ekassa pelissä maalit ja pelasi muutenkin hyvää peliä. Saimme myös Andreas Liljan vahvistamaan puolustusta, joten pienestä alkukankeudesta huolimatta ollaan takuulla menossa parempaan suuntaan. Pitää muistaa, että kausi on pitkä ja paljon hyviä pelejä on meilläkin edessä.

Näillä mennään sano Virmanen…later!

Aihe(et): NHL. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

22 vastausta kohteessa Mennään parempaan suuntaan

 1. Ville2 sanoo:

  Mukava blogi Teemu! Musta tuntuu et nää kaks suurinta tähtee, Getzlaf ja Perry, alisuorittaa liikaa. Turhia jäähyjä koko ajan. Toki esim se Perryn jäähy Detroitia vastaan mistä ne iski illan ekansa oli heppoinen. Niinku sanoit, kunha nää parhaat pelaajat alkaa pelaan niinku parhaat pelaajat ni etteköhän te nouse ihan kärkeen tai ainaki tuntumaan sillä materiaali kyllä riittää

 2. Weega sanoo:

  Mukavaa analysointia ja sujuvaa jutustelua Teemu. Kuten monena vuonna aikaisemminkin nämä kauden alut ovat niin pirun tärkeitä ja monesti se hyvä startti kantaa aivan kauden loppuun asti. Miksi tellä Ankoissa nämä strarti menee aina vähän näin ja sitten loppukaudesta saa kiriä piste-eroa kiinni kieli vyönalla?
  Omasta mielestäni Dallas on ollut kauden suurin yllättäjä tähän asti ja varsinkin Kärppä on ollut viileä ja varma mokke niiden maalilla. Mites siellä noin suomipoikien kanssa pelin jälkeen jutustellaan? Ollaanko allapäin jos on hävitty jne ;-)…Koittaas jaksaa painaa Sakun ja Lyden kanssa. On se pitkä taival tuo kausi kelata loppuun. Täällä aina peukkuja pidetään teille että pelit menis hyvin.

 3. Olin Eka? sanoo:

  Ei muuta kun jengin peräpää tiiviiksi ja avaukset kohilleen niin Anaheimin pistesarakekin rupee näyttää siltä ko pits. Kivasti on bongoja kertyny, ja jos saat vielä ketjukavereilta vähän enemmän tarjoilua niin..

 4. Esa sanoo:

  tsemppiä teemu! ps hieno maali detroitii vastaa, siinä jäi nuoremmat seisoon ku teemu laitto luistimet liikkeelle!

 5. Aleksi sanoo:

  Kronwall pisti kyllä ruman tällin. Peli oli silti hieno, onnea maalista #610!

 6. fani sanoo:

  http://www.youtube.com/watch?v=Vtk6yVqDy3Q&feature=fvw En ole kyllä ikinä nähnyt samanlaista hallin räjäytystä, mitä sun winnipegin temppu aiheutti tulokas kaudella. 😀 Hienoa, että vihdoin suomen kaikkien aikojen pelaaja kirjottelee kuulumisia suurelle yleisölle :)

 7. Kake sanoo:

  Teemu, sulla näyttää putki kulkevan hienosti ja kudit uppoaa maaliin. Nyt on maali numero 610 tehtynä. Jatka vaan samaan malliin! Ankkalaumalla tosin näyttää puolustus olevan sekaisin. Detroit matsin viimeiset maalit olivat sen näköisiä, että aivan kuin puolustajia ei olisi ollut ollenkaan. Jätkät saa purjehtia maalivahdin eteen vapaasti tai pitää toimistoaan siinä. Olikohan Scottyn lopettaminen sittenkin liian iso menetys…

 8. Toivo sanoo:

  Hyvä Teme!

  Koittakaa Sakun kanssa pitää Getz kurissa, käyttäytyy välillä kuin hemmoteltu kakara Perssin kanssa kentällä, k5apteenikin vielä.

  Vedä enemmän onetimereita PP:llä aloitusympyrän kohdalta, sun vaarallisin paikka PP:llä :)

 9. Mika sanoo:

  Go Flash!

 10. K sanoo:

  Kiitos mukavasta blogista. Turhaa jorinaa ei ole, paljon asiaa ja mielenkiintoisia ajatuksia/tuntemuksia. Jatka samaan malliin täällä ja nhl:ssäkin. Toivon todella menestystä teille.

 11. Sarra sanoo:

  Voisi kyllä sanoa, että on teidän joukkueella ollut melkoisesti huonoa tuuriakin näin alkukauteen. Murtumiakin tullut jo kolmelle, niin että ihan nenäänsä pidellen tässä jo seuraa teidän pelejä! Mutta täytyyhän sen tuurin jossain välissä kääntyä. Minä kyllä luotan siihen, että teidän pelit lähtee tästä nyt kulkemaan ja porukka tulee kuntoon ja pahemmilta vältytään jatkossa.

  Tulipa teille makea voitto tuossa viimeyönä Dallasista! Kuuntelin ottelun selostusta nettiradiosta, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että torkahdin kesken kolmannen erän. Herätys oli kuitenkin oikein mieluisa, kun selostaja huusi korvaan: “Tiiimuuu scores!”
  Onnittelut voitosta ja jatkakaahan samaan malliin!

 12. Ankka sanoo:

  Teemu sä oot ollu mulle henkilökohtasesti se suurin syy minkä takia ylipäätään seuraan NHL:ää Onhan se Alex Ovetskin hyvä pelaaja mutta siltä puutuu se jokin mikä sulla on! Onko siellä Kaliforniassa muuten edes mahdollista seurata näitä euroopan suuria futis liigoja eli Espanjan La liigaa tai Englanin Valioliigaa Olen itse täysin F.C.Barcelonan puolella! Onnea loppu kauteen Teemu tee nyt ainakin se 20 maalii vielä ennen kun lopetat urasi!

 13. A-J sanoo:

  Hienoa, Teemu!

  Onnittelut Dallasin kaadosta ja maalista nro 611!

 14. Janppa sanoo:

  Lyde kelpaa kyllä luutimaan puolustukseen. Mutta mitenkäs vaikka Sami Vatasen laita. Ducks-varaus ja ihan huikea kausi menossa täällä SM-liigassa. Otapas asia puheeksi seuraavassa palaverissa, Teemu. :)

 15. Niko sanoo:

  Maali #611, enää 30 maalia Jagrin ohittamiseen.

 16. Tomi sanoo:

  Hienoa Teemu lukea blogiasi. Kiva kuulla sinulta itseltäsi analyysia ja kommenttio peleistänne. Todellakin helppo yhtyä sanomaasi että parempaan suuntaan olette menossa. Pelaamisessa on tapahtunut suuri muutos eteenpäin ja hetkittäin pelaaminen näyttää jo todella hyvältä. Kunhan johto pystyttäisiin vielä pitämään. Detroit matsi olkoon oppituntina siihen. Ja Getzlaf ruotuun. Sanohan Teemu Getzylle pari kokemuksen syvää sanaa. Mahtava kauden avaus sinulta henkkohtaisesti. Jalat on edelleen todella loistovedossa. Onnea jatkoon! Joka matsin seuraan jostakin mediasta. Go Flash!

 17. Niko sanoo:

  Prkl. Lukuvirhe (silmät hyppäs väärälle riville) liittyen edelliseen postaukseen. Selänteellä on vielä 35 osumaa Jagriin (+1 ohittamiseen).

 18. jokeripokeripoks sanoo:

  Teemu on kaikkien aikojen paras kiekkoilija maailmassa.
  Ikävää sanoa, mutta toivottavasti lopettaa tähän kauteen, jotta saataisiin maajoukkueeseen edes yksi kunnon tekijämies penkin taakse.
  Kummolan tapanahan on ollut palkita kaikki edes 1 NHL ottelun pelanneet, mieluiten hämäläisen taustan omaavat ”rilli kaverit” pestillä leijonien ryhmään, mutta Teemua olisi vaikea valinnoissa ohittaa, vaikka etelästä onkin lähtöisin.
  Lajin kannalta olisi ehkä parasta, että leijona-fanit järjestäisivät huuhkajien kaltaisen yleisö-boikotin.
  No joo, lätinät sikseen ja pistä Teme verkot tötterölle!!!!

 19. Tube sanoo:

  Mukava blogi Teemu, asiallista palautetta kotisohville NHL-peleistä pelaajan silmin. Kyllä se on totta, että 1-ketjun on parannettava jos halutaan playoffeihin päästä. Jatkakaa te Sakun ja Lyijyn kanssa niitä pisteiden tekemistä niin kyllä muut tulevat sitten perästä!

 20. Leopold sanoo:

  Joo tarttisitte yhen tai kaks kiekollista pakkia lisää, sanoisin. Omasta päädystä on edelleen vaikeuksia päästä pois ja laadukkaat avaukset ehkä turhan harvassa vai mitäs tuumaat? Lydmanilla taitaa olla kovimmat minuutit alakerrasta, sitten on Visnovsky ja Lilja mutta riittääkö kolmekaan kohtuullisen hyvää puolustajaa jos loput kolme eivät pysy vauhdissa?

 21. Joanna Lahti sanoo:

  Hei Teemu! Kiwa ku saan täält lukee siun kuulumisia ja juttujasi :) mulla on vaan kasvanut siun leikelehti-jutut jos muistat kun olit munkans 1993vuonna lehdessä kun mulla oli silloin jo sun urasta leikelehti-juttuja :) Mutta hyvää jatkoa sulle :)

 22. Nice article and very informative site, I have bookmarked it and will visit again. I have also emailed a few of my friends/clients who may find your site beneficial. Thanks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *