Kiitos isä – ja hyvää isänpäivää kaikille

Moi taas kaikille!

Näin isänpäivän kynnyksellä Ducksitkin lentää voittoputkessa. On tätä kyllä odotettukin, kyllä jääkiekko on taas mukavaa! Saku ja Lydekin pelaavat huikealla tasolla.

Hallillekin kun menee on ilmapiiri kuin country clubilla. Jätkät nauraa, on kepposia ja kaikki ovat hyvällä tuulella. Harjoitukset tuntuu kevyemmiltä, jne. Näin sen pitäisi aina olla, joten voitot kyllä tekevät jääkiekkoilijan elämän paljon helpommaksi.

On siis isänpäiväviikonloppu ja tämän blogin olen omistanut niin omalle isälleni kuin kaikille muillekin isille.

Uskon että meidän monen ihmisen tarinat ovat loppujen lopuksi hyvin samanlaisia. Nimenomaan siinä miten tärkeä vanhempien rooli on. Vanhempien rooli lasten kasvattamisessa on varmasti se kaikkein tärkein asia lapsen hyvinvoinnissa. Vanhempien oman ajan uhraus ja panostus lapsiin antaa heille mahdollisuuden harrastaa ja löytää omia intohimon kohteita.
Se ei kuitenkaan aina ole helppoa. Jos ja kun perheessä on omaan uraan panostavia vanhempia. Usein nekin vanhemmat fiksaavat käytännön asiat jollain muulla tavalla.

Omaan uraansa panostavia vanhempia varmasti usein harmittaa, että ei ole tarpeeksi laatuaikaa lapsille. Itsekin kuulun osittain tähän kastiin, ainakin kiekkokauden aikana.
Isän roolia harvoin hehkutetaan samalla tavalla kuin äitien. Totta kai luonto on tehnyt äideistä korvaamattomia. Onhan äiti se henkilö, kenestä koko perheen hyvänolon tunnistaa.
Jos isä on onneton, voi perhe olla silti onnellinen, Mutta jos äidillä on asiat huonosti, on koko perhe varmastikin onneton. Mutta yhdessä isä ja äiti koostavat sen parin, jonka kautta lapset saavat kaikki ne työkalut millä maailmassa pärjätään.
Isän rooli on myös erittäin tärkeä. Uskon että isän kädenjälki näkyy joka ihmisessä hyvin voimakkaasti.

Meidän perheessä oli hyvin pitkälle vanhanajan kasvatus. Isä oli se joka piti huolen, että kuri säilyi. Meillä kaikki piti ansaita, mutta se oli reilu peli. Kun teit mitä pyydettiin, sait siitä kiitoksen. Jos et tehnyt, sait rangaistuksen. Äitiä joskus hirvitti miten kova kuri meillä olikaan.
Isä aina painotti, että mitään ei saa ilmaiseksi. Jos haluat olla jossain hyvä, on sen eteen tehtävä töitä ja paljon. Isä oli myös henkilökohtainen valmentajani ja neuvonantajani, Ei jäänyt junnuna montaa harjoitusta väliin missä isä ei olisi ollut katsomassa.

Isälläni on aina ollut hyvä psygologinen silmä. Muistan junioriaikoinani kun käytiin aina pelit läpi kotimatkalla. Kun olin pelannut mielestäni hyvin, kotimatkalla palaute oli, että olisin voinut olla parempi siinä ja siinä tilanteessa. Ja vähän laiska siinä ja siinä. Usein ajattelin, että eikö mikään riitä?
Sitten ihmettelin kun olin pelannut mielestäni huonommin, niin tulikin positiivisia kommentteja. Olin ihmeissäni, kunnes vasta myöhemmin tajusin, että hän yritti puskea mua parempaan ja parempaan etten tyytyisi olemassa olevaan tasoon. Ja etten jäisi leijumaan tyytyväiseen olotilaan.
Kun hän näki, että olin harmissani pelistä, hän yritti nostaa mielialaani. Sieltä on kotoisin iskulause joka toimii joka asiaan: ”kehitys loppuu tyytyväisyyteen”

Kaksi kertaa isäni joutui vaihtamaan työpaikkaa, että voisi kuskata meitä poikia paremmin harjoituksiin. Ympäri Suomea kiersimme koko perhe asuntovaunun kanssa eri turnauksissa, Niin futiksessa, lätkässä kuin jääpallossakin. Nämä ovat uhrauksia vanhemmiltani joista tuskin koskaan osaan osoittaa tarpeeksi kiitollisuutta. Toivon, että osaisin itsekin antaa omille lapsilleni samanlaiset mahdollisuudet saavuttaa heidän haaveitansa ja unelmiansa, Ja että jonain päivänä hekin ymmärtäisivät arvostaa sitä ja jatkaisivat samaa omien lapsiensa kanssa -sitten joskus.

Suomelle tsemppiä Karjala-turnaukseen ja ennen kaikkea: Hyvää isänpäivää kaikille!

PS. Raipe onneksi olkoon paidan numero 14 kattoon nostamisesta, urasi oli huikea. Olet sen ansainnut!

Aihe(et): Isänpäivä, NHL. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

27 vastausta kohteessa Kiitos isä – ja hyvää isänpäivää kaikille

 1. joku sanoo:

  Tsemppiä teemulle ja duckseille sinne rapakon taakse :D

 2. SIKA sanoo:

  Tää blogi on todella ’psygologinen’! :)

  Jatka samaan tahtii, Teukka Salama!

 3. Dardan sanoo:

  Hyvää isänpäivää myös itsellesi teme! Duckshan on aivan loistavassa vireessä!

 4. isukki sanoo:

  Kiitos samoin Teemulle. Ja loistavia otteita esitätte Sakun kanssa duckseissa:)

 5. Ari sanoo:

  Hyviä ajatuksia! Kiva, että rohkenit jakaa kokemuksiasi.
  Voimia isän rooliisi ja esikuvana olemiseen. Hyvää isänpäivää sinulle myös!
  Teet arvokasta ja hienoa työtä ja elät unelmaasi. Menestystä Duckseille!

 6. mä vaan sanoo:

  Hieno blogi (jälleen kerran), kiitos! Toivotaan, että peli kulkee myös jatkossa. Tsemppiä koko joukkueelle (erityisesti kuitenkin teille suomalaisille) (:

 7. Matias sanoo:

  Äijä, hyvin on ducks pelannu täytyy myöntää, ja varsinki suomalaiskolmikko.

 8. Duckslainen sanoo:

  Saku on ollu ihan liekeissä niin kuin koko Ducks joukkue 6 voittoa putkeen mutta niin sanottuja helppoja pelejä ei ole olemassa. Jatkakaa samaan tapaan niin ootte keväällä pitkällä.

 9. Jani sanoo:

  Hyvä Teemu nyt sul on ens talven työpaikkaki fiksattu saat rueta kolumnistiksi, mukava lukea juttuja….ja tarvitaanhan niitä tappioputkejaki et taas voitot maistuu hyvälle..Tsemppiä ja toivottavasti hyvä putki jatkuu!!

 10. Ninni sanoo:

  Mahtava ajatus tuo kehitys loppuu tyytyväisyyteen! :) Ihailen sinua, koska olet saavuttanut työllä ja lahjakkuudella uskomattoman uran ja hienoa, että jaksat kannustaa sekä lapsiasi että muita ihmisiä eteenpäin. Hyvää isänpäivää Sinulle ja perheellesi!

 11. RD sanoo:

  Sääli, että isänpäivää vietetään Suomessa näin kaamoksessa eikä kesähelteillä, kuten Kanadassa ja USA:ssa (ja noin 60 muussa maassa). Olisi kiva mennä vaikka golfaamaan.

  Yksi tärkeimmistä isän perinnöistä lapsilleen, ja erityisesti pojilleen, on hänen suhtautumisensa vaimoonsa, äitiinsä ja naisiin yleensä. Siellä osastolla löytyy aina petraamista.

 12. ruutu#15 sanoo:

  hyvä teemu ja koko suomi!

 13. Kesamies sanoo:

  Kiitos Teemu, onnea myös itsellesi. Oli ilo käydä Honda Centerissä katsomassa peliäsi Tampaa vastaan, kyllä putki kulki… Hieno maali ja upea voittomaalin syöttö…. Hyvät jatkot tälle kaudelle

 14. edi sanoo:

  Tuli yks kysymys mieleen täs lukiessa, eli pysyykö Teukalla tosiaa ”kynä kädessä” näinkin hyvin, vai fiksaako maikkarin porukka näitä tekstejä jälkeenpäin? Jokatapauksessa miellyttävää ja mielenkiintoista luettavaa!

  Ja tsemiä Anaheimin suuntaan, hienosti ootte noussut nihkeen alkukauden jälkeen. Ja onhan se hienoa nähdä pitkästä aikaa suomalainen NHL:n pistepörssin kärkikymmenikössä!

 15. Elisa sanoo:

  Tosi hyvin on teillä ja koko joukkueella peli kulkenut ainakin näin katsojan silmin ja voittoja tullu, hienoa! :)

 16. sammy sanoo:

  Hienoa, että joku täällä kirjoittaa, että arvostaa vanhan aikaista kasvatusta ja vielä hienompaa, että se tulee Temen suusta!
  On mykistävää, miten olette jaksaneet pysyä yhdessä kaikki nämä vuodet, kaikesta skeidasta huolimatta, nykypäivänä kun erotaan mitä ihmeellisimmistä syistä…

  Toivon kaikkea hyvää teidän perheelle!

 17. Leopold sanoo:

  One more year, Teemu, one more year!

 18. lisavuoro sanoo:

  Hyvää isänpäivää Teemulle!
  Seuraan maikkarin sivuja vain ja ainoastaan Teemun blogin takia! Tsemppiä Teemulle ja kaikille suomalaisille, miehille, naisille äidille ja isille!

  Terveisiä Ausseista!

 19. Sype sanoo:

  Hyvä Teemu. Isäsi on ollut uhrautuva ja panostanut sinun uraasi. Hieno ja menestynyt jääkiekkoilijahan sinusta on tullut. Kaikista vaan ei tule ja silti isät ajavat lumpio suorana kodin ja treenipaikkojen väliä. Joskus mietin noita uhrautuvia isiä ja sitä, kenet he siinä todellisuudessa uhraavatkaan? On perheitä, joissa pienet pojat ja tytöt uhrataan toteuttamaan vanhempiensa unelmaa. Sellaistakin olen nähnyt lasten kanssa työtä tehdessäni.

 20. jokerit sanoo:

  Hienoja ajatuksia :D Teemulle onnea sinne peleihin :D Teemu voisit tulla lopettamaan hienon jääkiekkouras Jokereihin!!!?

 21. Minna sanoo:

  Edi: Tuskin maikkari fiksaa, koska löytyy sopivasti tosimiehen kirjoitusvirheitä ;D Näin saa ollakin!!!

  Aivan loistava blogi. Kiitos vaivannäöstä faneja kohtaan! Mahtava lukea ajatuksiasi.

  Täytyy sanoo et Teemussa on sitä jotain!!! Paras suomalaiskiekkoilija ikinä!

 22. Äidit sanoo:

  Äidit yhdessä tietokoneella lukevat Teemun blogia ja iloitsevat kirjallisesta aktiviteetista. Odotellaan innolla lisää! HYVÄ TEEMU JA BLOGISI!

 23. Jake sanoo:

  Kiitokset hyvästä blogista! Sitä on mukava seurata. Olisi mukava kuulla kirjoituksiasi liittyen pukukoppielämään. Tiedän, että tietyt jutut jäävät pukukoppiin, mutta olisi mukava kuulla esim. miten kopin istumajärjestys määräytyy (kapteenien paikat,kokeneiden ja nuorempien paikat jne.), kuka ne päättää, ketkä Duckseissa on eniten kopissa äänessä, ketkä ovat ns. pukukoppipelaajia jne. Onko vieraspelireissuilla aina samat kämppikset vai vaihtuuko ne koko ajan? Olisi mukava saada tietää näistä asioista, jotka eivät ”avaudu” meille. Toivottavasti jossain vaiheessa voisit kirjoittaa aiheeseen liitttyen blogissasi.

  Hyvää syksyn jatkoa Kaliforniaan!

 24. teemu sanoo:

  kiitos jälleen loistavasta blogista. mukava näin aktiivi nhl seuraajan katsella tilastoja ja highlightseja kun sakun kanssa ootte aika vahvasti esillä joka pelissä.. kekäläisen sanoja lainatakseni. miksi lopettaisit kun luistin kulkee ja tehoja syntyy. peli ilo kunniaan.

 25. Booby Ryan sanoo:

  Kirjotat kyl tosi hyvin. Ei huomaa yhtää et jätit kauppaopiston kesken t: Pekka Rautsi

 26. Sarra sanoo:

  Teemu, tätä sun blogia on kyllä todellinen ilo lukea. Aina mielenkiintoista juttua ja vielä tosi hyvin kirjoitettuna! Sulla on semmoinen mukavan rento kirjoitustyyli. Noista lastenkasvatusasioista tuli mieleen, että vaaditaankohan aina huipulle pääsemiseen sitä vanhempien 110 prosenttista panosta, vai onko alansa huippuja tullut vähän löysemmin rantein ottavista perheistäkin? Itseäni joskus kyllä hirvittää kun kuulee niitäkin juttuja, että vanhemmilla menee oma kunnianhimo pahasti yli lapsen toiveiden. Toisaalta tunnen kyllä paljon niitä tenavia, jotka puskisi sen oman harrastuksensa parissa vaikka kaikki mehut itsestään ja vanhemmat joutuu sitten siinä yrittää jarrutellakin ja jotenkin järjestää niitä aikatauluja järkeviksi sekä itselleen, että tenaville. Nämä on vähän monipiippuisia juttuja kyllä.

  Pikaista toipumista sen kipeän nivusesi kanssa. Hyvä että teillä tulee nyt muutaman päivän tauko, niin ettei jää pahasti pelejä väliin!

 27. jokerifani sanoo:

  nimimerkki jokerit on oikeessa Teemu,lopeta urasi jokereissa,niin kyllä jokereille tulee het suomen mestaruus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>