Bostonin paha tilanne, junnumuistoja ja hyvää joulua!

Moi taas kaikille!

Kirjoitan tätä koneessa ja edessä on kuuden tunnin lento takaisin kotiin. Taas on takana yksi reissu, ja raskas olikin. On kyllä taas kiva päästä kotiin perheen luo. Niin kuin Rautavaaran Tapsa aikanaan viisaasti sanoi: “Paljon olen reissussa ollut ja matkoilla käynyt, mutta kyllä paras matka on kotimatka.”

Meillä oli viisi peliä seitsemään päivään, huhhuh… Vikassa pelissä Buffalossa kyllä yksinkertaisesti loppui bensa tankista.

Buffalossa muuten valmistaudutaan suureen kiekkotapahtumaan. Tämän vuoden alle 20- vuotiaiden MM-kisat on meinaan siellä. Kisat on täällä päin iso juttu ja jääkiekon asiantuntijakerma, NHL-scoutit ja seurojen toimitusjohtajat ovat paikalla. Kaikkia kiinnostaa tämän lajin tulevaisuuden supertähdet. Turnaus tulee olemaan loistava näytön paikka pelaajille.

Suomen joukkueelle toivotan tsemiä ja paljon taistelua. Samaa leipää ne kaikki vastustajatkin syö. Kaikki on voitettavissa!

Muistan hyvin omat 20-vuotiaden MM-kisat, jotka olivat jääkylmässä Alaskassa Anchoragen kaupungissa. Joka päivä oli yli 25 astetta pakkasta, mutta se ei menoa haitannut. Turnaus oli myös siellä iso juttu, koko kaupunki eli vahvasti mukana kisafiiliksessa. Pelit olivat todella kovatasoisia ja vastassa suurin osa itseäni vuoden vanhempia pelaajia. Jo silloin näki kenestä tulee NHL:n supertähtiä, Joukkueet vilisivät toinen toisiaan parempia pelaajia.

Siellä olivat muun muassa Modano, Roenick, Brindamour, Bure, Mogilny, Fedorov, Sundin, Lidstrom, jne. Kaiken kaikkiaan turnaus oli todella hieno kokemus.

Seuraavan vuoden kisat olivatkin sitten Suomessa ja meillä oli monta pelaajaa jotka olivat jo Alaskassa mukana. Meillä oli kova jengi ja odotukset korkealla.

Omalla kohdallani kohtalo kuitenkin paatti toisin, Kaksi kuukautta ennen kisoja, lokakuun 19. päivä vuonna 1989 Jokerit-JYP -ottelun jatkoajalla ajassa 60.56 vasemman jalkani sääri- ja pohjeluut katkesivat ihan harmittomassa tilanteessa. Tuntui, että maailma romahti yhdessä sekunnissa,

Jännää, että päivämäärä ja peliaika ovat jääneetkin niin hyvin mieleen. Se oli kova paikka nuorelle pojalle. Tuli pitkä paussi kiekosta ja pitkä ja raastava kuntoutusjakso. Ilmassa oli paljon kysymysmerkkejä urani suhteen, tuleeko jalasta ikinä normaalia?

Onko ura nyt tässä?

Kolme kuukautta mulla oli kipsi varpaista nivuseen. Muistan kun kipsi otettiin pois, en tiennyt pitäiskö itkee vai nauraa, Jalka oli kun kenialaisella maratoonarilla, luu ja nahka vaan jäljellä. Eka kuukausi meni fysioterapiassa vaan kävelyn uudestaan opettelussa. Siinä taisi mennä 10 kuukautta ennen kuin olin taas normaalissa kunnossa.

Siitä siis kuitenkin selvittiin ja tulin takaisin peleihin vahvempana kuin koskaan, varsinkin henkisesti. Ja nöyrempänä ja kiitollisena siitä, että sain taas tehdä sitä mitä eniten rakastan.

Olen aina sanonut, että “I rather be lucky than good”. Niin paljon onnea myös tarvitaan menestyksessä ja kaikessa elämässä. Ura voi olla ohi yhdessä loukkaantumisessa.

Tälläkin reissulla Bostonia vastaan tarvittiin onnea mukaan, kun mentiin Bostonin puolustajan kanssa samaan kulmaan hakemaan kiekkoa. Hän päätti taklata mua ennen kiekkoon menemistä, pieni kosketus ja jotenkin pakki menetti tasapainonsa ja lensi pahan näköisesti pää edellä laitaa päin. Säikähdin todella. Kaikki tapahtuu niin nopeesti ja vauhti on tässä lajissa kuitenkin niin kova! Se on viimeinen juttu minkä haluaa, että joku loukkaantuu pahasti.

Nautitaan siis joka päivästä.

On aika lähteä joulun viettoon. Meillä on neljä päivää huilia ja sen aion ottaa iisisti perheeni kanssa. Ehkä kierros golfia mahtuu ohjelmaan, mutta muuten joulu on mulle lepäilyä ja “akkujen” lataamista tuleviin matseihin.

Haluan toivottaa kaikille oikein hyvää joulua!

Aihe(et): NHL. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

46 vastausta kohteessa Bostonin paha tilanne, junnumuistoja ja hyvää joulua!

 1. Miika sanoo:

  Hyvät joulut kaikille!

  Upeita otteita olet Teemu esittänyt ainakin NHL.comin highlightien perusteella.

  Oli tosiaan aika pahannäköinen se Bostonin miehen kaatuminen. Ilmeisesti onni oli kuitenkin mukana ja pahemmin ei käynyt. Jääkiekko on kyllä tänä päivänä aivan järkyttävän nopea ja valitettavasti myös vaarallinen peli, kun ajattelee kuinka harmittomasta tilanteesta koko ketju lähti liikkeellee. Sekunninsadasosan aikana tapahtuva painonsiirto juuri väärällä hetkellä ja ammattimieskin lentää kuin leppäkeihäs…

  Suomessa 15-vuotias kiekkojuniori ei ollut yhtä onnekas. Suosittelen katsomaan Järvenpään juniorihaukkojen sivuilta mikäli tämä tähän laittamani linkki ei näy ja kaikkia jotka voivat niin muistamaan poikaa.

  http://www.juniorihaukat.net/koti//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

 2. Jesse87 sanoo:

  On tää kyl hienoa, että saa lukea sun kirjoittamaa blogia. =)
  Muistan, kun ymmärsin yhtään mitään jääkiekosta noin 5v niin siitä asti olen ollut Suuri fanisi tähänkin päivään asti.

  Hyvää Joulua ja rauhallista Uutta Vuotta Teidän koko perheelle. =)

  Terveiset, Helsingistä.

 3. joku sanoo:

  Tsemppiä sinne ja hyvät joulut!

 4. Duck23 sanoo:

  Tsemii Teemu! Nyt joukkueesee ryhtiä ja ei muuta ku playoffseihi

 5. Jaakko sanoo:

  Hyvää joulua kaikille ja tsemppiä Teemulle tuleviin peleihin! Uskon että kaudesta tulee Teemun yksi parhaimmista, ja vaikka onnella on suuri rooli huippu-urheilussa, tulee se yleensä taidoon kanssa.

 6. espoolainen fani sanoo:

  Mukavaa että ehdit kirjoittaa tänne meidän iloksi :) Olen seurannut uraasi siitä lähtien kun lehdessä oli kuva jossa sinua kannetaan pelistä pois loukkaantuneena silloin v 1989. Kuva ja moni, moni, muukin artikkeli on tallessa :)

  Hyvää Joulua ja jaksamisia

 7. Sammy Lineker sanoo:

  One more year! One more year!

 8. Jutin sanoo:

  kans rillaamaan

 9. Toinen Miika sanoo:

  Näitä on tosi mukava lukea, kun NHL-pelaajat ei muuten niin paljoa suomalaisessa mediassa haastele. Saa parempaa näkökulmaa tuohonkin touhuun. Ja pitkän ja hienon uran olet tehnyt. Minäkin muistan jo päiväkodissa ylpeilleeni, kun kansiosta löytyi Selänteen jääkiekkokortti.

  Hyvää joulua rapakon molemmille puolille!

 10. Matias sanoo:

  äiJJä

 11. Atte sanoo:

  hyvää joulua ja perkeleen railakasta uuttavuotta!

 12. j-84 sanoo:

  Suuri mies..ei muuta voi sanoa. Hyvää Joulua. :)

 13. finnduck sanoo:

  Kiitos Teemu! Mukavaa, että ehdit kaiken kiireen keskellä meille kirjoittamaan! Ankkojen sarjaohjelma on kyllä ollut alkukauden rankin, mutta mahtava kuitenkin huomata kuinka hyvin äijän luistin kulkee! Valtavasti tsemppiä loppukauteen ja oikein hyvää ja rauhallista joulua!

 14. Kake sanoo:

  Kyllä totuudennimissä täytyy sanoa, että oli vähän kovempi kuin ”pieni kosketus” yhteenottosi pakin kanssa. Turhan kovaa otit kaveria kovassa vauhdissa juuri laidan edessä. Kaikilla ei ole niin hyvä tasapaino jäällä kuin sinulla. Tarkoituksesi ei varmasti ollut muuta kuin ehtiä ensin kiekkoon, mutta hölmössä paikassa annoit pusuja. Onneksi pakki ei loukkaantunut pahemmin.

 15. Joni sanoo:

  On kyllä upeaa tekstiä Teemu! tosta sun loukkaantumisesta v1989. Mulle on meinannut käydä samalla tavalla todella monta kertaa. Mutta olen onnekseni onnistunut välttämään ne kaikkein pahimmat tilanteet. Pelaan futista keväällä oon pelannu sitä täydet 10 vuotta. Oletko koskaan itse edes pelannut jalkapalloa? Siis ennen kuin ymmärsit että ”kyllä tää kiekko on se mun juttu”. Taistelkaa Playoff paikka Anaheimiin!

 16. jw. sanoo:

  Hyvää Joulua.

  Hyvin sulla peli kulkee. Anna mennä nyt muutama vuosi vielä kun ei ikä tunnu jaloissasi painavan. Sulla on mahis rikkoa Kurrin piste-ennätys kun pelaat vielä 3 kautta.

 17. ellu sanoo:

  Oikein hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta lumisesta Suomesta ei niin lumiseen Kaliforniaan koko Ducksin väelle! (:

 18. teemu sanoo:

  kiitos taas blogista. hyvää ja rauhallista joulua ja tulevaa vuotta teidän koko perheelle.

 19. Leopold sanoo:

  Kaiken maailman ”Kakeja” täällä riittää viisastelemassa! Kiitos TEEMULLE hyvästä kirjotuksesta ja pelaa näon jouluna poikien kanssa paljon lautapelejä..

 20. mimmi sanoo:

  En olekaan ennen lukenut tätä blogia,tämä on todella hyvä. :D Olen fanittanut sinua jo pienestä asti.. :)
  Oikein rentouttavaa joulua sinulle ja perheellesi !

 21. saku sanoo:

  Kiitos taas blogista. Näitä on aina kiva lukea. Ei muuta kuin hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta. Ai niin ja tsemppiä tuleviin peleihin. Stanley Cup kotiin!!!!!!!!!!!!!

 22. fani sanoo:

  se bostonin pakki ite teki hölmösti, kuten itse myöntikin, kun yritti ruveta taklaamaan siinä vaiheessa jo. Ei olis pitäny teemulle jäähyä antaa laisinkaa siitä tilanteessa kun, totta kai sitä pitää antaa olkapääll takasin jos vastustaja rupeaa taklaamaan.

  Voisitko teemu kirjoittaa ensi kerralla jääkiekkoilijan voimaharjoittelusta ja kertoa myös tarkemmin tästä Power Balance tasapainorannekkeesta, minkälaiset sen vaikutukset ovat olleet omaan peliisi?

 23. Joni sanoo:

  Kiitos Teemu, olet hieno pelimies ja loistotyyppi! Mukava lukea näitä ja samaistua joihinkin kohtiin, vaikka paljon alemmalla tasolla pelaankin.. Hyvät joulut!

 24. dadska sanoo:

  Hyvää Joulua Teemulle perheineen! Ja tietty kaikille muillekkin!

 25. tuomas sanoo:

  Hyvää Joulua ja menestystä kaukaloon!

 26. Jyri sanoo:

  Kiitos bloggauksesta ja Hyvää Joula Teukalle!

  Katson tämän olleen yksi Joululahjoistani. Viisas mies puhuu.
  Aika jännä että moni suomalainen urheilutähti on kokenut urallaan kaiken pysäyttävän kolauksen ja ehkä vasta sitten oppinut nöyryyttä ja tajunnut sen elämän ja urheilun todellisen suhteen.

  Ainiin ja kiitos nimmarista -94. Lappu on tietty kadonnut mutta muisto ei katoa mihinkään, kerran jeppe on edelleen hyviksien puolella.

  ”Noniin, Teemu juo välissä vähän maitoa ja tulee lavan taakse antamaan nimmareita.”

  Hyvää Joulua!

 27. Anni sanoo:

  Hyvää juolua sinne Kalifornian lämpöön koko perheelle. Iltalehden mukaan sikailit. Katoin yuotubessa tapauksen muutaman kerran niin voin vain nauraa lehden uutiselle. Näki heti, että tarkoitus ei ollut varmaan pakin kaataminen sulla.

 28. Elisa sanoo:

  Hyvää joulua!
  Toivottavasti teidän pelitahti tulee helpottamaan, ei tollasta tahtia kukaan kestä!

 29. jutinpommisiniseltä sanoo:

  Hyvää ja rauhallista joulua Kalifornian lämpöön! Toivottavasti saatte hyvän startin joululepäilyjen jälkeen ja viimesetki jannut pois sairastuvalta ja ei muuta ku kesäkuu tavotteeksi! Ja onnea all star äänestykseen, eiköhän sinne Caroliinaa olis hieno mennä näyttää kuinka putki kulkee ja alotuspisteen kaarelta ranne lähtee!!

 30. Sarra sanoo:

  Ihan hirmuinen tappotahti teillä on siellä kyllä ollut, niin että ihme olisi, jos ei tankki alkais olla melko tyhjä. Hieman tuntuu sekin epäreilulta, jos kovin usein käy niin, että monta ottelua putkeen pelannutta porukkaa vastaan tulee hyvin levännyt joukkue. Toivottavasti pelitahti on vuoden vaihteen jälkeen teille sitten vähän rauhallisempi!
  Säikäyttävä tilanne siellä Bostonissa, mutta ihan selkeä vahinko, eikä vahinko tule kello kaulassa, eli niitä sattuu aina ja joka lajissa, vaikka minkä tekisi.

  Kiitti sulle taas tästä blogista. Nämä on aina tosi mielenkiintoisia ja näitä on mukava lukea!

  Rentouttavaa ja hauskaa joulua kaikille!

 31. Vladimir Petrov sanoo:

  Mukava lukea näitä positiivisia juttuja, kaiken netissä vellovan ikävyyden vastapainoksi. Tervehenkisyys on harvinaista herkkua näinä päivinä. Toivotaan,että Teemu kirjoitat joskus kirjan urastasi ja asenteista tuolla samalla draivilla.

 32. Hepsi sanoo:

  Tunnelmallista joulun aikaa sinulle ja läheisillesi Teemu!

 33. Selänne 3+1 / Vielä 1 vuosi Teme! sanoo:

  TEEMU Selänne kaikkien aikojen kiekkoilija.

  SInun takiasi aloin seurata jääkiekkoa ja nhlää. (Itse olen hullu jalkapallo fani)

  Kuitenkin MYÖNNÄN et jos en matsia katso (tositosi harvoin, ei suomessa öisin herätä haha), niin joka aamu katson tekstikanavaa ja etsin nimeäsi.

  Onko pisteitä Selänteellä tullut ja TOSI USEIN käy niin, että siinä on lukenut Selänne 3+1. Ja hyvällä fiiliksellä on kouluun menty ala-asteelta jo nyt korkeakouluun saakka. Kiitos siitä sinulle.

  Joten toivon kaikkea hyvää sinulle ja lapsille, ja toivottavasti jatkat vielä yhden vuoden, jotta voimme kaikki nauttia taidoistasi ja aamuTekstikanavan antista.

  Selänne 3+1.

 34. Toipilas sanoo:

  Luen kirjoitustasi jääpussi polvella, joka on leikattu viikko sitten. On todella tuskastuttavaa kun ei pääse urheilemaan, mutta eihän tämä ole mitään verrattuna kuvailemaasi vammaan. Henkinen kantti voi viedä pitkälle, sen olet osoittanut!

  Go Teme!

 35. mikgo sanoo:

  hyvä teemu! nyt vielä ohitat sen jagrin kaikkien aikojen maalitilastossa! :)

 36. pikku-make sanoo:

  Kyllä! se kotimatka aina parasmatka on :) terveisiä sinne koko joukkueelle!!
  ja mitä tuohon taklaukseen tulee niin se saa liian isot otsikot…tai ehkä syystäkin koska pahan oloisesti kaveri notkahtaa laitaan,onneksi olkapää ottaa vastaan eikä suoraan pää.mut tilanne ihan harmiton sen tajuaa kaikki jotka seuraa jääkiekkoa,mutta olisiko mahdollista saada kiekosta tuon ns käsillä taklausta vauhdittaminen pois? tuskin…100% kaikki toimii niin se on kuulema refleksimäinen liike.Teemu teki ihan oiken,jos oikein tulkitsin videon niin tää pakki alkoi blockkaan/taklaan teemua ja teemu ottikin vastaan ja pikkasen niillä käsillä avitti taklausta.toivottavasti pakki ei saa ”traumoja” :) hei siitäpä tulikin mieleen katsokaapas washingtonin ovyä ja sen taklauksia…ei ne ole taklauksia suurin osa niistä on puhtaita ryntäilyjä liian myöhään.sääli sinänsä ku varmaan osais oikeastikkin taklata…mut nyt lähden aamujäille moro!

 37. T.T. sanoo:

  Kake, et selvästikään ole koskaan lätkää pelannut. Bostonin pakki yritti taklata Teemua, joka vaan otti iskun vastaan työntämällä hieman takaisin. Ihan normaali tilanne. Valitettavasti Kampfer vaan kaatui sitten juuri ennen laitaa. Itseasiassa jos Teemu olisi kaatunut, niin Kampfer olisi saanut jäähyn kiekottoman pelaajan estämisestä.

 38. Samuel sanoo:

  ”Se on viimeinen juttu minkä haluaa, että joku loukkaantuu pahasti.”

  Lahjoita sille nyt ainakin Power Balance niin ei enää tasapaino horju.
  Kusettaja!

 39. joonas sanoo:

  ONE MORE YEAR! ONE MORE YEAR!

  Kiitos teemu!

 40. Jaakolan akan poika sanoo:

  Hienoa !

  Tsemiä salamalle, itse juniori kiekkoa pelaavana on hienoa lukea aina Salamin (anteeksi teukka) palstaa !

  Itsellä ottelut menee aina yksi kerrallaan, joskus hyvin joskus huonosti, muutama jäähykin on tullut otettua. Tarkoitus olisi päästä tuonne maajoukkueeseen, ehkä jos joku huomaa…

  Eli ole meille juniorikiekkoilijoille mallina vielä tulevat vuodet, mutta js päätät mennä ”Eläkkeelle” ymmärrämme kyllä.

  t: J J

 41. api sanoo:

  Kattelin sen Boston pelin ja vähän lämmitti mieltä nähdä, miten vastustajatkin Teemua kaukalossa kunnioittaa.

  Siinä kun epäonnekas tulokaspakki jäi kiekontavoittelussa kakkoseks ja horjahti pää edellä laitaan, oli tietysti sekunnissa joukkuekaverit paikalla puolustamassa omiaan. Normaalisti näissä edes etäisesti likaiselta näyttävissä tilanteissa vastustajaa tarrataan surutta rinnuksista seinälle, mutta nyt näytti vähän siltä että Bostonin jätkät kattoi ”Ai, se olikin Selänne” ja kukaan ei tainnut koskeakaan Teemuun.

  Taisi se pakki itsekin ottelun jälkeen myöntää pelanneensa tyhmästi ja tehneen virhearvioinnin. Onneksi ei käynyt pahemmin.

 42. GoDucksGo sanoo:

  Tätähän blogia pitää alkaa seuraamaan, kun itse Teukka Salama kirjoittelee. Tosi mukava lueskella, hyvää ja mielenkiintoista juttua! Tsemiä Anaheimin peleihin, eiköhän ne jatku vielä keväälläkin! =)

 43. JuhaM sanoo:

  Älä nyt lopeta pelaamista tähän kauteen kun noin hyvin peli kulkee. One more :)

 44. Kake sanoo:

  T.T:lle: Näkihän sen, että Bostonin pakki yritti taklata Teemua. Ei tästä ole mitään epäselvää. Teemu huomasi tämän ja päätti antaa takaisin. Eikä varmasti odottanut, että pakki ”lentäisi laitaan” noin helposti. Nuori pakki menetti helposti tasapainonsa. Mutta taklaus oli jokatapauksessa turhan kova tohon paikkaan.
  Ja olen pelannut lätkää numero selässä.

 45. Henri sanoo:

  Tollasella tahdilla kyllä pärjäis vielä seuraavaan maailmancuppiin.

 46. Petri sanoo:

  Teemu, hienoa että jaksat miljonäärinä meille kertoa sun elämästä. Oot mun suurin idoli ollut aina ja tuut olemaankin. Finnish Flash 4 ever.

  Toivottavasti jatkat kautta vielä ens kaudella ja tuutte joukkueen kanssa Hartwallille pelaamaan Compuware NHL Premier openingin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>