Sinä iltana Sakun silmät kostuivat

Moi taas kaikille!

Idän pelireissu on takana ja all star -tauko vihdoin edessä. Seuraavan kerran laitan hokkarit jalkaan vasta maanantaina. Viiden päivän huili tulee hyvään aikaan!

Reissu meni kaikkiaan hienosti. Neljä ottelua ja kolme voittoa, joten siihen pitää olla tyytyväinen.
Reissun kohokohta nähtiin ilman muuta Montrealissa. Sakun paluu kaupunkiin oli ihan ainutlaatuinen! Jo viikkoa aikaisemmin juttelin Sakun kanssa paluusta ”vanhaan kotiin”, ja selvästi kaverissa näkyi jo silloin pieni jännitys.
14 vuotta legendaarisessa joukkueessa ja yhdeksän vuotta sen kapteenina. Se on varmasti suurin kunnia mitä yksittäinen pelaajaa voi kokea. Heti kun kaupunkiin päästiin, siellä oli iso lehdistötilaisuus missä Saku kertoi fiiliksiään paluustaan kaupunkiin.

Mutta hienoin hetki oli ilman muuta muutama minuutti ennen ottelun alkua lauantaina. Silloin alkoi valtava ”Saku-Saku-Saku” -huuto. Yli 20 000 fania osoitti seisten kunnioitusta vanhalle kapteenilleen. Silmät kosteina Saku nautti muutaman minuutin sitä hetkeä, kunnes vinkkasi meidät muut kentälle. Muuten huutomyrsky olisi meinaan jatkunut vielä paljon pidempään.
Oli hienoa olla paikalla todistamassa Sakun uran tärkeää hetkeä.

Hänelle kokemuksia noihin Montrealin vuosiin mahtuu paljon. Suurin OSA nistä on varmasti hienoja, mutta myös muutama ikävämpikin. Paljon loukkaantumisia ja tietysti taistelu syöpää vastaan.

Muistan sen alkusyksyisen puhelinsoiton vuonna 2001 meidän agentiltamme Don Baizleylta. Kun hän kertoi Sakun sairastuneen syöpään, tuntui että maailma romahti. Halusin heti soittaa Sakulle mutta en pystynyt. Lähetin sen sijaan kirjeen jossa yritin kannustaa hyvää ystävää.
Vaikka Saku on illanistujaisissa kertonut useita kertoja syöpätaistelustaan, on mahdotonta kuvitella mitä kaikkea hän joutui käymään läpi.
Kiitos huippulääkäreiden ja Sakun positiivisen elämänasenteen, Hanna-vaimon ja perheen tuen, hän selätti syövän. Sen myötä syntyi myös Sakun oma säätiö josta hän on ylpeämpi kuin mistään pelihommista. Säätiö on kerännyt yli kahdeksan miljoonaa dollaria syövän vastaiseen taisteluun Montrealissa. Se on huikee summa. Sillä on varmasti pelastettu valtava määrä sairastuneita ihmisiä.

Montrealilaiset ovat todella ottaneet Sakun ”omaksi pojakseen”. Ja sen Saku on todella ansainnut olemalla reilu ja ystävällinen ihminen, jolla on elämänarvot kohdallaan.

Montrealissa oli myös meidän jokavuotinen rookie dinner, jossa ekaa vuotta pelaavat pelaajat tarjoavat koko joukkueelle illallisen ”kaikilla herkuilla”. Tämän vuoden ”uhreja” olivat Cam Fowler, Brendan McMillan ja Timo Pielmeier. Ja kyllä oli taas hauskaa, he joutuivat kertomaan vitsejä, laulamaan ja tekemään kaikkea muuta hauskaa…ainakin meidän muiden mielestä!

Ja tulokkaat tietysti maksoivat koko illan laskun, jonka suuruutta ei edes kehtaa ääneen sanoa. Mutta rookie dinner on yksi kauden kohokohdista ja tärkeä joukkueen sisäinen traditio. Se tiivistää hurjasti joukkuehenkeä. Mutta kyllä oli väsynyt joukkue seuraavan päivän treeneissä! Juhlimisesta on ikävä kyllä vero maksettava!

Näin tällä kertaa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin Anaheim vaikenee all star -tauolle…

Aihe(et): NHL. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

34 vastausta kohteessa Sinä iltana Sakun silmät kostuivat

 1. SIKA sanoo:

  HAHA, loistavaa teukka! sakulle tsemiä myös tätäkin kautta!

 2. Jay sanoo:

  Hieno Teemu, jatka samaan malliin :)

 3. molli sanoo:

  Teemu Presidentiksi!!

 4. Kuqi sanoo:

  Hyvä Teemu ja Saku…….. Koko Suomi on sitä mieltä Teemu että vielä yksi vuosi……. PLEASE.

 5. Bobby Ryan sanoo:

  Kerrotko Teemu jossain vaiheessa enemmän NH-pelaajien fysiikkaharjoittelusta. Kuinka paljon nostelette puntteja ja minkälaisella ruokavaliolla menette. NHL-pelaajien keskipituudet ja painot ovat kuitenki sitä luokkaa että Sm-liiga pelaajat näyttävät varsin pieniltä siinä rinnalla, silti luistin liikkuu hyvin Pohjois-Amerikassa teillä isommillakin pelaajilla.

 6. Habs sanoo:

  Osaat Teemu kirjottaa kyllä hyvin ja mukaansatempaavasti! Odotan aina innolla seuraavaa blogia, ja nyt kun se käsitteli Sakua oon enemmän kuin tyytyväinen :) Saku on mielestäni positiivisin ihminen kenet tiedän! Ostin veljen kanssa ESPN:ltä day passin jolla varmistettiin se, että tosiaan nähdään tuo Habs vs Ducks matsi, ja kyyneleethän siinä munkin silmään nousivat, pakko myöntää :) oli se hieno hetki! Vielä kun lempijoukkueet kyseessä ja lempipelaajani Saku. Mutta et säkään Teukka kauas jää! Sinä ja Saku olette kyllä aivan ykkösiä :—)

 7. Iiro sanoo:

  All-starsviikonlopun ei kyllä pitäs olla taukoo Selänteelle imo.

 8. Heikki sanoo:

  Hieno blogi, Teemu! Huippuammattilaisen juttuja on hieno kuunnella, oli alana sitten urheilu, käsityöläisammatit (puuseppä, hammaslääkäri, …) taikka liike-elemä. Itse tulen urheilun ulkopuolelta, mutta ammattilaisten sielunmaisema ja ”mindset” tuntuu olevan melko samanlainen eri alojen välillä. Intohimo paistaa läpi.

  t. Heikki

 9. Sarra sanoo:

  Olipa hienoa lukea vähän fiiliksiä Sakun suuresta illasta. Voin vain kuvitella, millainen tunnelma on ollut paikanpäällä, kun ruudun ääressäkin tuntui aivan huikealta! Ihan sanattomaksi vetää.
  Sakun paluu syövästä parantuneena on myöskin jäänyt todella lähtemättömästi mieleeni. Koko talvi tuli silloin seurattua uutisia ja toivottua parasta. Ihan uskomaton ura Sakulla kyllä on tuolla Montrealissa ja oli mahtavaa nähdä kuinka kiekkokansa siellä muistaa ja kunnioittaa.

  Rookie dinner taitaa olla melkoisen riemukas tapahtuma… vaikka tyyris tulokkaille! :D
  Toivottavasti saitte hitsattua joukkuehenkeä niin lujaksi, että se kestää All Star tauon yli ja pääsette jatkamaan samaan malliin, eli voittojen tiellä!

  Täytyy kyllä taas sanoa, että on nämä sun blogit niin mukavaa luettavaa, että näitä ihan tosissaan jo odottelee. Tämäkin oli aivan kertakaikkisen sydäntä lämmittävä! Kaikkea hyvää sinne teille ja levätkää nyt sitten hyvin ja ladatkaa akkuja ja tauon jälkeen ei muuta kuin play offseja kohti!

 10. ellu sanoo:

  Saku ja Teemu – Suomen parhaimmat esikuvat!

 11. Anni sanoo:

  Hienoa lukea blogiasi. Sakulla näyttäisi olevan arvot kohdalla ja varmaan onkin. Voisit kertoa nhl-halleista joskus. Lähinnä onko lemparia tai vastaavaa.

 12. miro slovakiasta sanoo:

  Moi Slovakiasta

  Olen suomen jáákiekon fani jo 20 vuotta ja sen takia opiskelin suomea. Teemu Sellanne on legenda kuin täällä Peter Bondra.

 13. siba sanoo:

  oon kuullu teemu huhua että joku vuos oisit kustantanu ton rookie dinnerin, kumminkaan siitä muille ”vanhemmille” kertomatta :) hieno juttu ja kertoo sunkin upeesta luonteesta!

 14. Tnz sanoo:

  Aona yhtä mukava lukea näitä Teemun juttuja. Varsmasti ollut hieno fiilis Bell Centressä. On se sen verran iso halli, itsekkin olen siellä käynyt. Tsemppiä jatkoon sekä sulle että Sakulle, näyttäkää mitä on suomalainen sisu ja viekää Ducks pitkälle.

  Kaikkea hyvää sinne, terv. Habs-fani.

 15. miksu sanoo:

  moi teemu!

  olet ollu mun suuri esikuva urheilijana.. on hienoa avata aamulla tv ja lukea onnistumistasi urheilusivuilta. =)
  onnea ja menestystä sinulle ja sakulle!

 16. juketti sanoo:

  Kyllä teillä, Saku ja Teemu, sydän käy kunnolla edellä mitä tahansa te teettekin. Sanonta -”Valaise nurkka jossa olet” pätee teihin täysin.

 17. Matti sanoo:

  Loistavia kirjoituksia. Toivottavasti näitä saadaan lukea vielä lisää ja on hienoa, että suomalaisilla nuorilla on tuollaisia esikuvia kuten sinä Teemu ja Saku ynnämuut.

 18. j-84 sanoo:

  Hieno kirjoitus taas kerran. Rookie-dinner..heh..oikea meininki. :)

  En tiedä miksi itselleni jäi Sakun lähdöstä Montrealista jotenkin karvas maku..ja paljon tuli arvosteluakin silloin..”kapteeni joka ei 9vuoden aikana tuonut Stanley Cupia” luki joissain lehdissä. Saku oli nhl:n parhaimpia senttereitä ja huippukapteeni, mutta ei silti niin ihmemies että yksin olisin voinut kantaa huonoja joukkueita. Onneksi paluu Montrealiin oli noinkin iso juttu ja kaikki olivat mukana arvostamassa pelaajaa ja ihmistä jonka kohdalla ylisanat eivät ole liikaa. Samoin Teemu..huippukiekkoilijoita, hienoja ihmisiä.

  Tähän loppuun on sanottava, tai kysyttävä..missä ne kommentit ja huudot vuoden takaa ”ei pappoja olympiajoukkueeseen..lopeta jo teemu jnejne” nyt ovat? :D Teemu on edelleen paras suomalainen nhl:ssä..ja tulisi olemaan vielä varmaan pari vuotta. Mutta Teemu haluaa varmasti lopettaa huipulla ja ehjänä..tältä kaudelta Stanley Cup Anaheimiin ja saa molemmat, Saku ja Teemu ansaitsemansa eläkepäivät. Koska tosiasia on että enemmän Sakun jalkaa painaa ikä kuin Teemun. Stanley Cup olisi molempien urille arvoisensa päätös.

 19. Suomenlippu korkealla! sanoo:

  Teemu, kirjotat mahtavasti blogia!!
  Ilta oli todella ikimuistoinen Montréalissa, kaupunki todella osoitti miten paljon he arvostavat Sakua. Missä toisessa kiekkokaupungissa kotijoukkueen kannattajat alkavat spontaanisti hurrata ja osoittaa suosiota vastapuolen pelaajalle, jonka nimi kuulutetaan maalin syöttäjiä mainittaessa? Ei missään! Mutta Montralissa tämä tapahtui, kun Teemu ja Saku syöttivät Perryn maalin! Hauskaksi tilanteen teki se että ylivoiman alkaessa huusin Sakulle että nyt maalia! ja hän hätkähti siitä, joten viesti meni ilmeisesti perille :D

  Suomen lippu korkealla aina!

 20. Sanna sanoo:

  Hieno ystävyys teillä Teemu ja Saku – ystävyys kunniaan!

 21. joop sanoo:

  Ei voi muuta taas sanoa kun, että olipa taas huikea kirjoitus! Kaikki nää oon lukenut ja aina yhtä innoissani uutta odottelen! OLET ELÄVÄ LEGENDA!

 22. Sepelisapeli sanoo:

  Teemu, jatka vielä ainakin yksi kausi! En halua vielä että lopettaisit, veri vetää kumminkin pelikentille sen jälkeen. Joten jatka hyvä mies, jatka!

 23. Jani sanoo:

  On hienoa nähdä miten Teemun kaltainen suuri ikoni, miljonääri, murhaava hyökkääjä ja perheen isä on säilyttänyt ihmisen herkkyyden. Se, että aikuinen mies kirjottaa kirjeen ystävälleen vaikeina aikoina kertoo Teemusta enemmän kuin tuhat sanaa.

  Tsemiä Teemu muistan sinua ja perhettäsi yläkerran puoleen.

 24. jutinpommisiniseltä sanoo:

  Mites muuten Teemu teijän vieraskiertueet hoidetaan, onko teillä joku priva kone käytössä pidemmillä reissulla, kuten länsi-Kanadan reissuilla joissa jonni verra pelaatte puhumattakaan tosta idän kiertueesta vai kuinka ne on hoidettu?

  Ja mites noi paikallismatsit haita tai losia vastaa, liittyykös niihin mitään erityisempää ”perinnettä” kärjistäen Suomi-Ruotsi hengessä? Käykö esimerkiksi faneja paljon Anaheimista niiissä?

  Ja pakko kysyä, kuka on kopin äänekkäin hemmo? Parros nostattaa ainakin fanien keskuudessa puhetta, miten on joukkueen sisällä?

  Ei muuta ku zemiä kauden loppuu ja toivottavasti menee kesäkuun puolelle!!

 25. Andy sanoo:

  Mahtavaa että Teme ja Saku pelaavat jo toista kautta samassa jengissä.

 26. markus sanoo:

  siis todella upeeeeeeetaaaaaaa voi jestas mahtavaaaaaaaaaaaa siiiiss 20000 seisaaltaan

 27. Tiina sanoo:

  Hienoa, että kaksi maailman tämän hetken parasta kiekkoilijaa pelaa samassa joukkueessa. Toivon Teemulle ja Sakulle tsemppiä loppukaudelle.

 28. Kaima sanoo:

  On kyllä ollut mahtavaa seurata sinun ja Sakun otteita jäällä! Tulethan vielä MM-kisoihin, jos ankkalauman otteet ei riitä ihan loppuun asti!

 29. Elisa sanoo:

  Hieno jätkä on kyllä Saku, pelaajana ja varmasti myös ihmisenä!
  Hyviä pelejä ootte pelanneet ja etenkin viime yön matsi oli huikeeta
  suomalaistykitystä! Tsemppiä!

 30. Ilkka sanoo:

  Kovilla tehoilla olette sakun kanssa viime päivinä pelanneet, hienoa, tsemppiä loppukauteen ja Teemu yksi kausi vielä! ;)

 31. Jesu sanoo:

  Ei sitä päivää hevillä unohda itsekään, kun kuulin ekan kerran Sakun sairastumisesta. Sen jälkeen seurasin kaikkia tiedotusvälineitä, joissa vain kerrottiin hänen tilastaan..Fiilis kun kuulin parantumisesta, nosti tunteet pintaan. Huikee taistelu ja paluu jäille!
  Elämän parhautta, kun on saanut seurata teijän kahden showta! :)

 32. SakuFani sanoo:

  Kyllä Teukka hianoo tekstii ja viä hianompaa olis ollu ite kattoos sitä pelii, mut minkäs sil mahtaa ku eip oo rahaa :D TSEMII ANKOILLEE!!!!!!!

 33. Ducks sanoo:

  Käyppä heittään ilmaveivi niín kuin granlundin mikke

 34. Coach Outlet sanoo:

  You must have left through my name; so I know well about the variety of a designer purse for living. He just has to its clients who have purchased these.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>