Viikko Suomessa joukkueen kanssa oli ”priceless”

Moi taas kaikille!

Sisäinen kelloni herättää mut aamuyöstä klo 1.43, muutaman tunnin valvomisen jälkeen on aika lähteä hallille. Tervetuloa aikaeron maailmaan! Ai niin, me ollaankin Suomessa. Honda Centerin sijasta mentiinkin Hartwall Areenalle. Tällä kertaa aikaerosta toipuminen oli yllättävän raskasta, tosin flunssa, jonka kanssa taistelin koko viikon, ei varmaan auttanut asiaa.

Nuo oli kuitenkin pikkuseikkoja, sillä viikko Suomessa ja rakkaassa Helsingissä oman joukkueen kanssa oli ”priceless”. Harva kiekkoilija saa mahdollisuuden pelata kotikaupungissaan NHL-joukkueen kanssa.

Sunnuntaiaamuna saavuttiin Helsinki-Vantaalle ja mentiin suoraan hallille treeneihin, jonka jälkeen nopea tsekkaus hotelliin. Lounaan jälkeen lähdimme koko jengi kahdella veneellä katsastamaan kaunista Helsinkiä mereltä käsin. Pienen sightseeingin jälkeen saavuimme pieneen saareen nimeltä Saunasaari, ja olihan huikea paikka!

En edes itse tiennyt, kuinka magee paikka oli kyseessä: kolme erilaista savusaunaa, useita kuumia paljuja, pieniä kauniita tupia ja hieno vanha venevaja, jossa isot ikkunat merelle. Jätkät oli ihan innoissaan, eihän niitä meinannut saada pois sieltä. Joka äijä kävi jopa uimassa, useammat monta kertaa. Ei tällaista kokemusta oikein löydy mistään muualta. Saunomisen jälkeen tuli vielä kruunu päälle, eli suomalaista olutta, makkaraa ja loimulohta. Pojat tulevat muistamaan sen reissun pitkään! Muutenkin jätkät ihastuivat Helsinkiin. Ruoka oli hyvää, ihmiset ystävällisiä, ja pari baariakin ”toimi”.

Tiistain peli Jokereita vastaan oli mulle huikea kokemus. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta vastaanotto jonka sain yleisöltä, oli sykähdyttävä. En oikein tiennyt miten päin olisin, vähän jopa nolotti saamani erikoiskohtelu. Mutta tulen muistamaan sen varmasti lopun elämäni, kiitos kaikille siitä! Perjantain ottelu Buffaloa vastaan oli myös hieno kokemus. Vaikka peli ei nyt meiltä oikein kulkenut, oli se hieno ilta kaikin puolin. Ja hienoa oli taas todeta, miten mahtavia lätkäfaneja meillä Suomessa onkaan.

Pelin jälkeen lähdettiin saman tien Tukholmaan Rangers-peliin. Hotelliin saavuttiin aamulla 3.30, ja bussi lähti hallille kello 10. Eipä siinä hirveän freesi olo ollut, mutta ihan normi NHL-reissun meininki. Miksi nukkua, jos ei tarvitse? Heh heh! Onneksi voitettiin illan matsi, oli huomattavasti ”rennompi” 15 tunnin lento kotiin.

Kaikkea siis aikansa. Niin unohtumaton ja hieno reissu kun meillä olikaan, niin silti Rautavaaran Tapsan sanoin: paras matka on kuitenkin kotimatka! Ensi perjantaina meillä alkaa taas pelit täällä mantereella, on aika laittaa taas homma toimimaan. Ollaan kuulolla, ciao!

Aihe(et): Helsinki, NHL Premiere. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.