Reissussa on raskaampaa hävitä

Happy Halloween vaan vielä kaikille, se oli se aika vuodesta.

Täytyy kyllä sanoa, että meidän muutama viime peli on ajoittain näyttänyt siltä kuin joku paikallinen kaljaliigan lätkäjengi olisi pukenut Ducksien kamat päälle Halloweeniksi, ja mennyt pelaamaan änärikiekkoa. Kyllä tämä on välillä vaan niin vaikeata, vaikka ei sen aina helppoa tarvitse ollakaan. Mutta kyllä me täältä vielä noustaan, tämän joukkueen tapahan on ollut mennä sen vaikeimman kautta.

Mutta raskasta se on. Vielä raskaammaksi sen tekee, kun häviää reissussa. Silloin on ihan liian paljon aikaa miettiä negatiivisia asioita. Kotona sentään saa ajatukset pois lätkästä heti kun avaa kotioven. Onneksi reissataan hyvässä porukassa mukavien jätkien kanssa, ja yhdessä yritetään tehdä tämä niin mukavaksi kuin vaan voi.

Varmaan suurin asia mitä uran jälkeen tulee kaipaamaan, on juuri se pukukoppielämä. Huumoria hyvien kavereiden kesken, voittoja, tappioita, itkua, naurua… Ne kaikki kuuluvat tähän elämään. Tällaista on vaikea löytää mistään muualta, niin paljon erilaisia asioita koetaan yhdessä. Joukkueesta muodostuu hyvin läheinen, kuin perhe. Valmentajat ovat tiukkoja isiä, jotka pitävät kovan kurin ja joita välillä vihataan, välillä ihaillaan. Huoltajat ja fysiot taas ovat äitejä, jotka pesevät pyykkejä, huolehtivat tavaroista ja pitävät meidät kunnossa, myös henkisesti! Kaikki tehdään sen eteen, että saataisiin luotua voittava, menestyvä joukkue. Ei nimittäin ole helppoa rakentaa joukkuetta, joka löytää oikean kemian ja joukkuehengen 25 erilaisesta persoonasta.

Kaikkein vaikein työ on varmasti kuitenkin valmentajalla. On lähes mahdoton tehtävä yrittää pitää 25 erilaista pelaajaa tyytyväisenä. Jokainen pelaaja kun on täysin omanlaisensa yksilö, jota täytyy kunnioittaa sellaisena kuin hän on. Se että saa kaikista pelaajista irti parhaan suorituksen kentälle vaatii valmentajilta ja pelaajilta uskomatonta ihmisten ”luku- ja käsittelytaitoa.” Kaikkia ei voi käsitellä samalla tavalla. Joillekin pelaajille pitää huutaa ja karjua, eli käsitellä kovin ottein. Toisia taas pitää paijata ja olla hienotunteinen. Se on ainoa keino saada kaikista paras ulos joukkuetta varten.

Samat metodit pätevät varmaan niin perheissä kuin yritysmaailmassakin. Ja monissa muissa asioissa, missä toimitaan ”laumassa”. Haasteita siis riittää. Mielestäni meidän koutsi Carlyle on kehittynyt juuri tässä asiassa, eli miten ihmisiä pitää käsitellä omina yksilöinään. Hän on tehnyt sen asian tiimoilta hyvää työtä, vaikka ”vanhan koulun” valmentaja onkin.

Mieleeni tulee hauska tarina ex-pelikaveristani Dustin Penneristä, vähän laiskasta kaverista, jota piti käsitellä kovemmin ottein ja sanoin. Carlyle antoi kyllä niin haipakkaa koko vuoden, että oikein hirvitti, miten Dustin sen kestää. Carlyle toisti todella usein lausahduksen fuck’n Penner, fuck’n Penner. Kauden jälkeen Dustin kertoi meille naureskellen, että hän rupesi jo epäilemään, että hänen etunimensä ihan oikeasti on fuck’n. No, siihen nauruun auttoi varmaan myös se, että voitimme sinä vuonna Stanley Cupin.

14 päivän ja seitsemän pelin reissusta on vielä kaksi jäljellä, ei muuta kuin uuteen nousuun. Seuraavassa blogissa voisin vastailla teidän kysymyksiin, jos niitä vaan löytyy. Siihen asti kaikille hyvää syksyä!

Aihe(et): Aiheeton. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

66 vastausta kohteessa Reissussa on raskaampaa hävitä

 1. Vladimir Petrov sanoo:

  Mahtavaa, että saitte kriisipalaverissa puhuttua oikeasti. Monesti työpaikoilla
  ongelman ydin on juuri tuo tehtävien rajojen epäselvyys.Esimerkiksi se aktiivisempi ja kilpailuhenkisempi tekee työlään aloitteen vaikka toisen ilmeinen tapa olisi ollut helpompi tehokkaampi vaihtoehto sillä hetkellä. Näistä saa saa sitten jälkeenpäin kuulla puolin ja toisin.
  Selkeät rajat ja sovitut ideat olisivat poistaneet tuloksettoman leipomisen.
  Epäselvissä tehtävänkuvissa,rooleissa ja toteutuskuvioissa on myös työpaikkakiusaamisen siemen. Vahvempi,aktiivisempi ja sanavalmiimpi alkaa piikittää, koska epämääräisyyden vallitessa hänen tapansa on se oikea. Jos tilanne on edennyt jo näin pitkälle vastaa se ajatusta, jossa umpisolmu on valettu betonin sisään. Jos työpaikan kemia on myrkyttynyt, toiset eivät pysty toipumaan edes uusien selkeiden tehtävänkuvien kanssa.
  Toiset osaavat unohtaa ja toipua.
  Mutta tärkeintä on murtaa se betoni eli luoda selkeät toimintamallit joka sitten pudottaa pohjan pois huonolta kemialta.

 2. Ritva sanoo:

  Tsemppiä jatkossa Teemulle ja Anaheimille! Pitää uskoa alun hankaluuksista, noustaan voittoon!!!!!!!!!

 3. Juha Mustonen sanoo:

  Pidän itte Leijonien pelitapaa MM-kullan suurinpana syynä. Toinen syy oli 8 pakin peluutus, joka osotti sen et vastustaja ei vaan pysyny enää vauhdissa mukana myöhemmissä erissä. Kolmas viisaus on se et joka pelaajalle ois tontti joko yv:ssä tai av:ssa pääsääntösesti, et peliaika ois tasasta.

  Toimisiko leijonien menestysresepti omasta mielestäsi hyvinkin NHL joukkueessa?

 4. Panu#27 sanoo:

  Moi!

  Mahtava nähdä, että olet vieläkin huippukunnossa!

  Kysymykseni koskee Anaheimin vanhan liiton valmentajaanne, Randy Carlylelea. Osaatko sanoa miksi hänelle tehtiin juuri pitkä jatkosopimus, vaikka pelinne ja varsinkin peluutus on ollut viime vuosina todella epätasaista, jota olet itsekin kritisoinut viime kaudella.

  Tämän kauden aloitus on ollut vähintäänkin huono ja valmentajan asemasta ei ainakaan julkisuudessa ole ollut mitään puhetta. Itselläni on vaan sellainen tunne paljon pelejänne netin kautta seuranneena, että Ducksien materiaalista saisi paremmalla valmennuksellanne enemmän nähtyä irti.

  Hyvää jatkoa sinne peleihin ja muutenkin!

 5. Ozzy sanoo:

  Kukas toimii Teemun kämppäkaverina pelimatkoilla? Entä nouseeko uraltasi ketään erityistä kämppistä mieleen?

 6. I’m happy I found this blog ! It’s very good and thank you for sharing it !

 7. Safetydevice sanoo:

  Hei Teemu!

  Oli varmasti hienoja uutisia että Hagman liittyy Ducks-miehistöön!

 8. hst sanoo:

  Millä tavalla Carlyle käsittelee sinua, kun plakkarissa on tällä hetkellä 18 pistettä 19:ssa pelissä 41-vuotiaalla? Ja kun ottaa vielä huomioon, että pisteitä on tullut Ducksin luvattoman huonoista peleistä huolimatta.

 9. Mika Kaakinen sanoo:

  Lykkyä tykö peleihin.

  Coglianolla on huikea luistelunopeus. Lähtee kuin hauki kaislikosta. Luistelu vetää jalat alta vastustajalta. Puolustajat eivät pysy perässä.

  Ykkösketju ei toimi. Menestyvä joukkue tarvitsee syömähampaan eli pisteitä takovan ykkösketjun. Muuten on turha haaveilla menestyksestä. Kova ykkösketju aiheuttaa tärinää vastustajassa.

  Maalivahtipeli on ollut ihan OK.

  Puolustus on ollut hiukan löysää. En tiedä mistä kiikastaa, mutta neljällä päästetyllä maalilla on hankalaa voittaa. Kyllä Pronger tai Lidström vastaavat kahta tavallista puolustajaa.

  3-4 ketjut eivät pysty maalintekoon riittävällä tasolla. 3 ketjun pitäisi myös maalintekoon ja ratkaisemaan pelejä silloin tällöin. Detroit on ollut tässä suhteessa vuosia ylivoimainen. Detroitin 4 ketjun peli on ollut liikaa vastustajille. Kaikki ketjut ovat pystyneet luomaan peliä ja tekemään pisteitä.

  Pienestä tämä on kiinni. Itse muuttaisin pelitapaa vielä puolustavammaksi. Yrittäisin ratkaista pelit ylivoimalla. Ei ole väliä, vaikka pelit voitetaan 1-0, kunhan pelit voitetaan. Puolustus. Puolustus. Puolustus. Nyt ei ole viihdyttävän pelin aika. Jääkiekko on mentaalinen peli. Ihan pienet asiat voivat muuttaa tilanteen. Tiivis puolustus on kuitenkin kaiken A ja O. Kaikki äijät kiekon alle.

  Olet Sakun kanssa johtanut Suomen kiekkoa upealla tavalla. Isänmaa kiittää ja kumartaa. Syvään. Hienoa työtä olette tehneet.

 10. Pauli sanoo:

  Terve Teemu. Taitaa olla teillä siellä sellainen tilanne tänään, että istutte kaikki kotona ihmettelees, että mitä helkuttia siellä oikeen tapahtuu. Treenit jätettiin väliin ja voittoja ei tipu edes väkisin yrittämällä. :( 62peliä jäljellä ja järkevästi laskettuna niistä on pakko voittaa 40 mikäli meinaa päästä edes pudotuspeleihin. Paljon on tullu seurattua viime päivinä tätä teidän touhua ja pakko sanoa, että jotain pitää Perry/Gezlaf/Ryan kolmikolle tapahtua ja nopeesti tai saa laittaa kaikki 3 kaupaksi. Pojat on ihan tuuliajoilla. Gezlaf +/- -10 voi luoja… Ei muuta, kun vuorotellen kaikille kolmelle maalivahdin varusteet päälle treeneihin ja koko joukkue lämiin viivalle niin ehhä ne jätkät tajuu jotain. :) Vähän huumoria niin ehkä se henkikin löytyy. Tähdet nukkuu ja kohta on liian myöhästä herättää niitä. Tsemiä sulle. Pelaat TAAS kerran aivan mahtavaa kautta!!

 11. Jaska sanoo:

  Teemu nyt totuus siitä, mitä tapahtui Naganon olympialaisissa Venäjä välierän erätauoilla ja ennen pronssipeliä? Tiiät kyllä mitä tarkoitan..:)

 12. Matti sanoo:

  Mitä mieltä oikeasti olet Randy Carlylestä?

 13. Ducksfan sanoo:

  Teemu…
  I know you guys are having a tough time during November. Keep your heads up as this is only a rut in the road. I believe you guys will find yourselves out of it. Get all the nonsense that was November out of your heads and start the month of December off right on Wednesday. We fans still and will always believe in you guys. Let’s get off to a good start on December 1st. Let’s play how we know how to play! We will become unstoppable. As I stated before…Keep your heads up as the wins will come

 14. Eteenpäin Ketsuppihuuli-Boudreau:n kanssa.
  Metka ottelu tulevana yönä Minnesotaa vastaan.
  Paras joukkue voittakoon 😉
  http://leijonat-2011.blogspot.com/

 15. Sofia sanoo:

  Ovatko lapsesi (Eetu,Eemil ja Leevi) naistenmiehiä? Oletko rasisti?

 16. Kaisa sanoo:

  Onko lapsesi paljon Kaliforniassa tyttöjen kanssa, vai keskittyykö ne enemmän jääkiekkoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *