Welcome to NHL

Euroopan lätkäkausi on ohi, NHL on finaaleja vaille paketissa ja kohta on aika kääntää katseet jo ensi kauteen. Meille suomalaisille kausi on erikoisen mielenkiintoinen, Härmästä on NHL:ään tulossa erityisen mielenkiintoisia pelaajia. Oma mielenkiintoni kohdistuu tietysti kahteen superstaraan -- Sami Vataseen ja Mikael Granlundiin. Nyt on oikea aika jättää Euroopan pölyt ja suunnata uusiin haasteisiin.

Täällä Anaheimissa odotetaan jo innolla Vatasen debyyttiä. Tiedän, että muutos Jyväskylästä tulee olemaan suuri, mutta samaan aikaan Samilla on kaikki eväät nousta staraksi jo ekana vuonna. Meitä suomalaisia on täällä jeesaamassa pehmeään laskuun. Sama tilanne on Granlundilla -- Mikko ja Nikke tulevat olemaan kuin isoveljiä. Sopeutuminen tulee olemaan nopeaa.

Itse olin etuoikeutettu kun sain aloittaa NHL-urani Nummisen Tepon ja Suhosen Apen seurassa. Teppo auttoi mua lukemattoman monessa asiassa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

Ja vaikka pelit NHL:ssä kovenee niin elämä tulee muuten monella tapaa helpommaksi. On ollut rankkaa seurata Micken repimistä niin kaukalossa kuin yksityiselämässä viimeisen vuoden aikana. Mutta ole huoleti, täällä saa olla paljon iisimmin! Ei tarvitse tehdä juttuja kun hallilla, kaikki ylimääräinen hössötys on tarkkaan varjeltu ja saat keskittyä vain olennaiseen, PR-ukot osaa hommansa eikä mitään höpöhöpöä tarvitse tehdä. Esimerkiksi kertaakaan 20 vuoden aikana ei täällä multa ole kysytty juttua perheestä tai yksityiselämästä!

Muutama asia on kuitenkin uutta -- totuttelu isosta kaukalosta pieneen, totuttelu uuteen kaupunkiin, sopeutuminen uuteen kulttuuriin, tottuminen uuteen kieleen ja matkustamiseen vie oman aikansa.

Nuoren pelaajan urapolku menee yleensä näin :

Vaihe 1 : oman paikan löytäminen joukkueessa.

Pitää löytää oma paikka joukkueessa mihin on tyytyväinen ja jonka on ansainnut

Vaihe 2 : oman tason löytäminen NHL:ssä.

Mihin pelaajakategoriaan kuulun ja miten kilpailen siinä muita vastaan? Ekat vuodet on siis aikaa luoda omat standardit pelaamiselle. Uran alkuvaiheessa henkilökohtaisia tavoitteita on ja pitääkin olla enemmän.

Vaihe 3 : joukkueen tavoitteiden saavuttaminen.

Jokainen tänne tuleva pelaaja ja jokainen joukkue haluaa nimenomaan voittaa Stanley Cupin. Jääkiekossa se on varmasti vaikein ja haastavin voitto. Kaikille viimeisen pelin voittaminen ei osu koskaan kohdalle ja todella moni huikea pelaaja ei koskaan saa kannua nostaa.

Vaihe 4 – kasvaminen voittajaksi.

Vasta kun oma paikka ja taso sekä joukkueen tavoitteet on realistisesti ja kirkkaasti mielessä alkaa todellinen kasvu ”voittajaksi’.

Tästä tulee mieleen yksi elävä tarina legendaarisesta Steve Yzermanista. Kun Scotty Bowman tuli Detroitin valmentajaksi oli hänen suurin tehtävänsä tehdä Detroitista ja Yzermanista ”voittaja”. Hän sanoi Stevelle, että jos me halutaan joukkueena voittaa on henkilökohtaiset tavoitteet unohdettava. En halua, että teet enää 140 pistettä kaudessa minun joukkueessa ja olet tyytyväinen omaan kauteesi. Haluan, että teet mieluummin 90 pistettä ja että teet jokaisen pelikaverisi paremmaksi. Haluan, että pelaat paremmin joka osa- alueella ja olet se liideri joka vaatii itseltään ja muilta, haastaa ja motivoi joka pelaajan joukkueessa myös kentän ulkopuolella. Niin Yzermanista kasvoi ”suuri voittaja’”.

Samin ja Micken haasteet ovat siis kovat ja valmistautuminen pitää alkaa jo aikaisin kesällä. Jos olisin Sami tai Micke, lentäisin yhteen NHL:n finaaliin paikan päälle seuraamaan kuinka kovaa se peli onkaan! Se intohimo, viha ja taistelu on ihailtavaa ja motivoivaa!!!

Muistan vuoden 1989, kun olin missannut koko kauden sääri- ja pohjeluun katkeamisen vuoksi. Winnipeg Jets kutsui mut seuraamaan playoffseja Edmontonia vastaan ja ne 2 peliä todella herätti mut realismiin. Muistan sen hetken kun järkyttyneenä katselin tuota huikeaa taistelua ja totesin itelleni, että en usko pystyväni pelaamaan tällä tasolla, nää kaverit on ihan eri planeetalta. Lähdin takaisin Suomeen matkalaukussa vain yksi asia : motivaatio treenata itseni valmiiksi pelatakseni näitä eläimiä vastaan. Se oli urani kehitykselle paras opintomatka.

Jokainen tanssii tyylillään ja tekee niin omat päätöksenä kuin työnsä matkalla unelmiinsa, Pojat -- start your engines and good luck!

 

Aihe(et): Anaheim, Mikael Granlund, NHL, Sami Vatanen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

35 vastausta kohteessa Welcome to NHL

 1. Aatami sanoo:

  Moro Teemu,

  Napatkaas #39 Ducksin molariksi! Hasekille olisi käyttöä maalivahtiosastollanne, hyvät edellytykset pleijareihin kun legenda luukulla.

 2. Tumppi sanoo:

  Onneksi kummassakin joukkuessa on suomalaisia pelaajia niin heidän kauttaan sopeutuminen on helpompaa. Itsekkin olen odottanut Vatasen debyyttiä Duckseissa. Toivottavasti Sami onnistuu vakuuttamaan ja pääsee pelaamaan.

  Tuosta maalivahti asiasta. Juoruja on myös Kipperin suunnalta, että saattaisi vapautua joukkueesta. :)

 3. pete sanoo:

  Toivottavasti Vatanen ja Granlund lukevat tämän blogin. Tässä jos jossain on hyviä ohjeita heille! Toivotaan pojille kovasti onnea ja vihdoinki pääsevät eroon Suomen raadollisesta mediasta, toisaalta on hyvä että pojat ovat oppineet elämään median kanssa joten paineensietokyky voi olla hyvä jo heti nhl uran alussa. TSEMIÄ!

 4. Teme sanoo:

  ”superstaroja”?? c’mon Teemu. Yksi hikinen ilmaveivi ja kaikki muu on tasaisen harmaata. ”paras suomalainen pistepörssissä”? onpas saavutus. Edelliskaudella suomalaiset jyräsivät pistepörssissä Lindgren ja Peltonen iskivät lähemmäs 70 pistettä mutta tälla kaudella kukaan ei rikkonut edes 60 pisteen rajaa. Kaveri ei osaa tehdä maaleja ja ns. sokkosyötöt menee n.5% tehokkuudella oikeaan osoitteeseen. Ensi kausi änärissä Granu saa vyölleen ehkä 20 matsia ja loput farmissa. Maitojuna kutsuu ens tai sitä seuraavan kauden jälkeen. No sittenpä Teme näet.

 5. MÖRKÖ sanoo:

  Teemu unohdit, että nämä herrat pelasi juuri mm-kisoissa. Siellä on vielä kovempi taso kuin änärissä !

  Ainoa mikä voi näille kavereille tuottaa vaikeuksia on pienempi kaukalo (peli tyyli erilaista ja peli hieman nopeampaa)ja henkilökohtaiset paineet pään sisällä (nämä kaverit leikkivät vielä muutama vuosi sitten leegoilla huoneensa laattialla ja seinällä oli Selänteen, Jaakarin, Malakkinin ja muiden suuruuksien kuvia. Voi siinä maila hieman täristä pikku kätösissä, kun nämä julisteiden herrat luistelee rinnalla ja 20 tuhatta hampurilaisten ystävää huutaa lisää ruokaa ja sirkushuveja katsomossa.

 6. erkki sanoo:

  Mörkö, minun on pakko ottaa kantaa tuohon kun sanoit, että mm-kisoissa parempi taso kuin NHL:ssä. Ei todellakaan pidä paikkanssa. Pitää muistaa realiteetit, mm-kisat ovat turnaus jossa pelaajat tulevat seuroista yhteen lyhyellä valmistautumisajalla ja pelituntuma on monesti hukassa pitkän pelitauon takia. En edes lähtisi vertailemaan turnausta ja liigaa niiden erilaisuuden takia. NHL on kuitenkin se kovin juttu. Olympialaisissa ehkä sitten kun on turnausmuodossa kaikki parhaat voidaan puhua jo tasosta. En väitä että taso olisi huono mm-kisoissa, mutta kyllä se änäri on se missä kovimmat pelit pelataan, käy vaikka katsomassa!

 7. alex sanoo:

  Nimimerkille, ”Teme”: eikö tuo ole sinun puoleltasi aika narsistista ajattelua, että kykenisit arvioimaan Granlundin tai Vatasen mahdollisuuksia pärjätä NHL:ssä, paremmin, kuin Selänne??
  Jos alamme harjoittaa ”lähde kritiikkiä”, niin itse luottaisin enemmän sellaisen argumentoijjan kykyyn arvioda NHL:n tasoa ja sopivuutta Granlundille ja Vataselle paremmaksi, joka on itse pelannut liigaa 20v. Sitä paitsi Granlundin ”vaisuuteen”, tämän vuoden SM-liigassa, vaikuttaneista syistä, ei voi tehdä mielestäni mitään johtopäätöksiä, yleisesti ottaen hänen potentiaalistaan. Sitä p

 8. ”Meitä suomalaisia on täällä jeesaamassa pehmeään laskuun.”

  Voisiko tästä jo päätellä, että One More Year jatkaa vielä ensi kaudella?

 9. Bauer sanoo:

  Loistava neuvo veteraanilta. Kuten Slava Fetisov aikoinaan sanoi – ”NHL:n jokainen runkosarjapeli on kovempi kuin MM-finaali” – niin on tosiaan oltava valmis melkoisesti kovempaan tempoon. Tila ja aika on kortilla, joten pienen kaverin pitää laittaa jalat ja kädet käymään todella vikkelään.

  Vatasen on päästävä eroon pitkistä kuljetuksista ja Granlundin on opittava harhauttamaan kauempaa kuin liigassa, missä tekee vipujaan aivan iholla. Molemmilla on mahdollisuuksia mahtua joukkueeseen ja sen jälkeen pitää vain pystyä kehittymään.

 10. Sarra sanoo:

  Hienoa tsemppausta ja hyviä neuvoja rookieille! Onnea täältäkin Mikkelle ja Samille Ameriikan valloitukseen! Innolla odotan varsinkin Samin laskeutumista ankkalammelle, kun suosikkijoukkue sattuu olemaan. Odotukset on korkealla, mutta realistiset.

 11. Tumppi sanoo:

  Minä olen Bauerin kanssa nyt hieman erimieltä. Eikös Vatanen pelaa silloin vahvuuksillaan kun uskaltaa pitää kiekkoa ja haastaa pelaajia kiekon kanssa. Nousut on jo Vatasen tavaramerkki, jos hän osaa ne hallita NHL:ssä niin on hän kova tekijä tulevaisuudessa. Samoin kuin Mikke, miken pelityyli on se, että hän vetää vastustajan pelaajia iholleen ja syöttää sitten vartioimatta jääneelle pelaajalle maalintekopaikan.

 12. alex sanoo:

  ..itse en edes väitä ymmärtäväni/olevani oikeassa mutta sen havainnon, jonka olen näistä Mikaelin harhautuksista tehnyt, niin ne ainakin näyttäisivät ”tuottavan tulosta” suuremmissa luistelu nopeuksissa, kun hän ohittaa itseään pidempää ja ulottuvampaa pelaajaa. Hitaissa vauhdeissa hän pääsee myöskin kyllä ohi mutta, ei ”irti” niinkään. Mutta paljon maila kikkaulua tärkeämpää minusta olisi, että hän pääsisi vuoden päästää pelaamaan ’sentteri peliä’, koska sentterin päikalta hän voi koskea useamman kerran kiekkoon ja hänen tärkein vahvuutensa peli-äly saadaan ulos mitattua, koko kentällisen hyödyksi.

 13. alex sanoo:

  ..Tarkoitin ”vuoden päästä” kommentilla sitten kautta: 2013-2014.
  Todennäköisesti rookie-kautensa, 2012-2013, hän pelaa laidassa.

 14. mimmi sanoo:

  Siinähän ne tämän kauden lätkät taas meni. Hyvä kirjoitus! Siinä on tärkeitä neuvoja niin Mikkelle,Samille kuin muillekin pelaajille.
  Kiva kun saatte taas yhden suomalaisen lisää sinne ankkalaumaanne. On noilla uusilla NHL-tulokkailla nyt todella jännät ja haastavat ajat edessä. Mutta onneksi on tuollaisia kivoja reiluja suomalaisia pelaajia jotka auttavat uusia pohjolan poikia alkuun.
  Onhan se suuri muutos lähteä täältä sinne rapakon taakse.
  Siinä tulee jo varmaan niin paljon kaikenlaisia uusia asioita eteen,että vaikea sitä on sellaisen ihmisen edes kuvitella joka ei itse ole käynyt sitä samaa läpi.
  Hyvää onnea matkaan!

 15. Vladimir Petrov sanoo:

  Teemu kirjoitti taas länsnäolevaan tyyliinsä. Näitä on mukava lukea ja toivoisi, että Teemu kirjoittaisi joskus kirjan eli perusteoksen menestyksen asenteista ja elämästä NHL:ssä kaikille meille joille se ei koskaan ole mahdollista. Näiden samaistumisten kautta maailmassa jaksaa ja niitä ihmiset tarvitsevat. Sami ja Mikael tulevat pärjäämään ,mutta Mikaelin on saatava räjähtävää voimaa kehoon.Muita esteitä ei enää ole kun on tämä Suomen tähtikulttihässäkkäkin nyt koettu. Sami on luistelun ja sitoutumisen tasolla valmis. Mutta entä kun tulee samassa vaihdossa kolme niittiä, kaksimetrisiltä rumilta ja nopeilta ukoilta?
  Se täytyy opiskella nopeasti ettei satu vahinkoja.Nämä jätkät on kyllä timantteja ja tulee taas intoa ensikaudelle seurata jokainen Ducksien peli ja nyt alkaa kiinostaa myös Wild.
  Toivotaan että Ketsappi ja Kori saavat commitmentin kohdalleen.
  Sami Jyväskylästä näyttää esimerkkiä!?

 16. hst sanoo:

  NHL on omalla tavallaan armoton. Historiasta löytyy monta ”bustia”, joista piti tulla supertähtiä, mutta joista ei tullut mitään. Historiasta löytyy myös monta ”stealia” eli pelaajia, joiden ei pitänyt olla lupaavia, mutta heistä tuli supertähtiä. Busteista voisi mainita vaikkapa Alexandre Daiglen ja stealeista Nicklas Lidströmin.

  Mutta on tietysti paljon niitä, jotka ovat täyttäneet juuri sen, mitä heiltä on odotettu. Grandlundin heikkoutena on pidetty kokoa. Koosta puhuttaessa kannattaa muistaa vaikkapa Theo Fleury (168 cm) ja Martin St. Louis (170 cm), molemmat ovat parhaimmillaan olleet ehdotonta superkastia. Myös 169 cm Brian Gionta on pelannut tähän mennessä varsin hienon uran, vaikka ei ole ihan edellä mainittujen tasoa. Granlund on kuitenkin 179 cm.

  Mutta noista Teemun neuvoista on varmasti apua. Kirjoituksessa oli paljon sellaista, mitä tällainen fani ei ymmärrä, mutta mitä kovat ammattilaiset joutuvat miettimään.

 17. Bauer sanoo:

  Tietysti Vatanen voi kuljettaa paljon ja hajota 1-2 vuodessa totaalisesti, sillä vain kiekollista pelaajaa taklataan. Laittamalla kiekkoa liikkeelle ja tulemalla mukaan toiseen aaltoon hän välttäisi pahimmat pommit.

  Mikken viedessä harhautukset ”iholle” hän tulee huomaamaan, miten NHL:ssä vastustaja saa ojentaa kätensä suoraksi, jolloin tuollainen tappi lähtee kuin kuppa Töölöstä.

  Mutta sopii kokeilla omalla tyylillä. Lasareetin kautta.

 18. J-Jalonen sanoo:

  Teemu tuu vielä kerran MM-kisoihin, tänä vuonna oltais sua tarvittu, Immosella ei oikein tainnut homma pelata, mistä kiitos kuuluu sen barbaariselle ryssä-valmentajalle. Hehheh kyllä toi MM-kisojen rahastus homma Kalervon the Sika Kummolan kanssa pikkaisen hävettää..No, jospa sinne liittoon tulisi joskus tasapuolinen, ”hyvä” pomo. Kale vain pilaa jääkiekkoilun Suomessa. Mätää. No mutta, tulisitkos ensi vuonna näyttämään miten tehdään leijonia tekemään YV-maaleja hieman? Ystävälliset terveset: Jukka Jalonen

 19. NJ_Devil sanoo:

  Hyvää tekstiä, Teemu! Oon lukenut kaikki sun Salama-blogin kirjoitukset, ja ei voi muuta todeta kuin, että vaikutat tosi mukavalta kaverilta (se on kyllä ollut tiedossa jo aiemmin).

  Itellä menossa nyt seitsemäs kausi Änäriä seuratessa, ja on se vaan kova liiga. Huh huh! Kävin jopa paikan päällä tammikuussa katsomassa kuusi New Jersey Devilsin kotipeliä, ja oli muuten paras kokemus ikinä (2011 MM-kullan jälkeen)!

  Täälläkin liputetaan Miken ja Samin puolesta. Uskon, että pojat (mua pari vuotta nuoremmat) tulevat kasvamaan miehiksi parissa vuodessa. Eikä asiaa tosiaankaan pahenna se, että seurajoukkueessa on kokeneita suomalaisia rinnalla jeesaamassa kaukalossa ja sen ulkopuolella.

  Toivon myös, että jatkaisit pelaamista ainakin vielä sen kuuluisan ”viimeisen” kauden. Näytät selvästi nauttivan pelaamisesta edelleen tosi paljon. Ja sulla kun riittää illasta toiseen annettavaa joukkueelles, niin miks ei?

  Meikäläisen kiekkokausi on vielä käynnissä, kun seuraan kynsiä purren Devilsin ja Kingsin välistä finaalisarjaa. Jännittäväksi menee…

  Toivotan kuitenkin tässä vaiheessa sulle ja perheelles todella hyvää lomaa! Nauttikaa Suomen kesästä, koska parempaa ei ole. Tää kiittää ja kuittaa. Cheers!

  ps. Matinkylän jäähalli on koko kesän auki. Sinne vaan höntsäilemään, jos mieli tekee. :)

 20. ♥♥♥Selänne♥♥♥ sanoo:

  Mä oon niin sun fani!
  Saisinkohan jostakin käsiini sun faniposti-osoitteen???
  Antaisin melkein mitä vain sun kuvasta nimmarilla!
  Onnea ensi kauteen! (Jos siis jatkat!)(Toivottavasti!)

  T. Teidän/Sun yksi suurimmista faneista!
  I ♥ U

 21. Sakari M. sanoo:

  Hei vaan Teemu
  On hienoa, että neuvot ja opastat vilpittömästi nuorempia pelaajia tulevaa NHL – uran alkua varten.
  Blogissasi oli niin paljon asiaa, että sitä kaikkea ei vaan maallikko pysty kyllin käsittämään.
  Tervetuloa tänne kauniiseen, mutta toistaiseksi vielä niin koleaan koti Suomeen !!!
  Sakari

 22. M.p sanoo:

  Suomella on nyt paljon nuoria lupaavia pelaajia. Enemmän kuin moneen moneen vuoteen Esimerkiksi Teuvo teräväinen, Mikael granlund Sami vatanen, miikka salomäki, Alexander Jarkon jr, joel Armia, Teemu Pulkkinen, Alexander ruuttu, Joonas Järvinen jne jne. Oon muuten seurannut todella paljon NHL:lää, ja haluaisin todella mennä katsomaan yhden NHL pelin paikan päälle. Näyttää niin upealta. Hyvää jatkoa Teemu urallesi, vaikka elokuvamaailmassa, jos et enään jääkiekkoilija uraasi jatka. Onnittelut upeasta urasta Teemu

 23. Mika Kaakinen sanoo:

  Huikean uran olet pelannut. Stanley cup on todella haastava saavuttaa. Lykkyä tykö.

 24. Mika Kaaknen sanoo:

  Kyllä NHL on hyvä sarja. Ja Steve Yzerman johtajatyyppi. Monet valmentajat ovat myös hyviä. Ken Hitchcock ja Bruce Boudreau joitakin mainitakseni. Randy Carlyleä en pidä aivan edellisten verosena. Bruce Boudreaun pelikäsitys on parempi kuin Randy Carlylen. Mutta Randy Carlyleä ei voi liikaa moittia. Jokainen NHL valmentaja on paikkansa ajan ansainnut. Ja sitäpaitsi jokainen valmentaja ei sovi jokaiselle joukkuueelle. Valmentajan pitää löytää myös paikkansa.

  Ja se PR-työ sopii sinulle kuin nenä päähän. Uran jälkeen ryhdyt Anaheimin PR-mieheksi. Vähän samaa tyylin kuin Daniele Massaro on AC Milanin PR-mies.

  Ymmärrrän hyvin, että uran lopettaminen on haastavaa. Pelaaminen on jännittävää ja hauskaa. Kuka haluaisi lopettaa työn, jossa viihtyy? Ei kukaan. Jääkiekossa voi pelaaja pärjätä pidempään kuin jalkapallossa. Varsinkin maalivahti.

  Lykkyä tykö sinulle ja perheelle. Seuraavana kautena pistät taas verkot tötterölle. Joukkue osoitti keväällä, että siinä on potentiaalia pärjätä. Myt alku pitää saada kohdalleen. Viime kaudella annoitte liikaa tasoitusta muille joukkeille.

  Lykkyä tykö. Olet tuonut paljon iloa suomalaisille. Olen harmissani siitä, että et ole saanut mahdollisuutta kilpailla Stanley cupita kovinkaan usein. Detroitissa olisit joka vuosi Stanley cup-kandidaatti. Tosin Detroit ei ole ihan sama kuin viisi vuotta sitten. Menettänyt hiukan asemiaan. Vieläkin yksi ligan parhaista joukkeista, mutta ei niin hyvä kuin viisi vuotta sitten.

 25. Mika Kaaknen sanoo:

  Ja Sakulle, Tonille ja Hakille terveisiä. Sakulta saat varmasti tukea esim. uran jälkeiseen elämään. Parempaa kollegaa ei voi olla.

 26. mimmi sanoo:

  Onneksi olkoon Teemu ja onnittelut myös veljellesi!

 27. Mika Kaakinen sanoo:

  Onnea sopimuksen vuoksi. Nyt verkot tötterölle uuden sopimuksen vuoksi. 20-30 maalia on yhä mahdollista. Yhden profiilipuolustajan Ducks vielä tarvitsee. Ja ykkösketjun, joka pelaa omalla tasollaan.

  Olet Ankka. Onnea siitä. Uskon, että tulevasta kaudesta tulee ehyempi kuin menneestä. Varsinkin valmennus on nyt reilassa. Joukkueen taso ratkaisee, nyt kun valmennus on mallillaan. Bruce>&Co hallitsevat hommansa. Nyt pelaajiston pitää suorittaa odotetusti. Uskon, että play-offseihin mennään. Play-offsit ovat oma maailmansa.

 28. KL sanoo:

  Et ole miksikään muuttunu vuosien saatossa kun katsoo ja vertaa esim. melkei 20v takaista Valion mainosta missä istahdat baaritiskin päähän mitä nyt ”ikää” tullut lisää. Pidä tuo meille suomalaisille jo erittäin tutuksi tullut vaatimaton linja. Tähden kirkkaus ei ole yhtikäs himmentyny niistä ajoista (90-luku) eikä kovin äkkiä tule himmentymään. Olet nuoremmille erittäin hyvä…

 29. severi partanen sanoo:

  Hyvä blogi ja onne ens kaudelle jos sitä tulee=)T:12v poika

 30. Joni sanoo:

  Selännne MM-kisoihin 2013

 31. The contrast between your body type and the handbag’s shape provides a balance in your look.Louis Vuitton Outlet If you get one that’s the same shape as your body, you’ll just put more emphasis on your problem areas.

 32. Coach Outlet sanoo:

  You must have left through my name; so I know well about the variety of a designer purse for living. He just has to its clients who have purchased these.

 33. Mika Kaakinen sanoo:

  Onnea uuden sopimuksen vuoksi. Olet sydämeltäsi jääkiekkoilija. Nyt pääset harjoittamaan omaa ammattiasi yhden vuoden ajan. Iso asia ihmiselle. Ota kaikki irti tulevasta kaudesta. Urasi ei jatku enää pitkään. Ota ilo irti tulevasta kaudesta. Lykkyä tykö ja siunausta sinulle ja perheelle. Odotan tulevaa kautta ja uskon kauden menevän paremmin kuin kuluneen kauden.

 34. Mika Kaakinen sanoo:

  Tappelit hyvin Richardsonia vastaan. Olin todella tyytyväinen. Oli hyvä tappelu. Sait pari hyvää iskua sisään.

  Nyt vaan verkot tötterölle alkavalla kaudella. Lykkyä tykö.

 35. Mika Kaaknen sanoo:

  Kyllä hyvä valmentaja merkitsee paljon. Bruce Boudreau on parempi valmentaja kuin Randy Carlyle. Itse olen tätä mieltä. Toivottavasti NHL:ssä pelataan täysi kausi, jotta Bruce Boudreau pääsee näyttämään kyntensä. Joukkueella on mahdollisuuksia vaikka mihin, nyt kun valmennus on kunnossa.

  Omat sympatiani ovat hiukan omistajien puolella näissä palkka-asioissa. Jääkiekko ja urheilu ei ole erityisen hyvää bisnestä omistajien kannalta. Pelaajat saavat liikaa rahaa. Harva urheiluseura tuottaa voittoa. Bisneksen pitäisi hyödyttää myös omistajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>