Viimeistä viedään…

… nimittäin blogipostausta täällä Maikkarilla!

Nyt on aika lähteä uusille teille ja jättää jäähyväiset tälle blogille. Monta vuotta täällä onkin vierähtänyt ja mukavia vuosia ne on olleetkin. Haluan kiittää sekä kaikkia vakilukijoita että myös satunnaisia lukijoita, jotka olette tänne eksyneet. On ollut mukavaa kirjoitella kun olette jaksaneet aina antaa palautetta ja kommentoida (vaikken ole aina ehtinytkään siihen palautteeseen vastata) .

Tarkoitus olisi nyt siirtyä takaisin siihen vanhaan Bloggerin blogiin, tosin ensin pidän vähän lomaa. Onhan tässä tullut jo kirjoiteltua 3,5 vuotta vain yhden kuukauden lomalla. Nyt on hyvä hetki tehdä uusia suunnitelmia ja katsella mihin suuntaan tästä mennään. Tervetuloa siis lukemaan vanhaa blogiani!

Tässä vielä viimeisin valmistunut neule, jossa lähdin neulomaan myssyn laelta ja katsoin miten palmikot alkoivat kiemurrella. Ohjetta aloin ensin kirjoitella, mutta lopussa annoin vaan mennä. Myssyt ei ole ihan samanlaiset palmikoiden osalta.

Aallokko-myssyt
Malli: oma
Lanka: Novita Puro, aallokko-väri
Puikot: 4 mm

Puro on kyllä niin ihanaa lankaa, että sitä pitää varmaan vähän hamstrata siltä varalta että valmistus loppuu jossain vaiheessa. 😉

Tallennettu kategorioihin Lasten neuleet, Omat neulemallit, Päähineet, Valmiit työt | 3 kommenttia

Mosaiikkeja

Koulussa teimme viime viikolla mosaiikkeja. Mukavaa se oli, vaikkakin sain ranteeni kipeäksi niin kovasta mosaiikkilevyjen hakkaamisesta (mutta kun sekin oli niin kivaa!) 😉

Ekaksi kokeilin mosaiikkeja kukkaruukun pinnoitteeksi, kun ajattelin että sehän on sellainen helpohko eka kokeilu. Väärin meni! Kaareva pinta oli haasteellinen sekä mosaiikkeja kiinnitettäessä että saumauslaastia levitettäessä…  Mutta kyllä siitä ruukku tuli, ja kivakin vielä! Ja hankalimmissa paikoissa toki oppi kaikki virheet ja niksit 😉 Yläkuvassa ruukku ennen saumauslaastia ja alla valmis ruukku.

Toiseksi kokeilin sitten kaarevista pinnoista viisastuneena tasaista pintaa ja ajattelin tästä ihan jonkinlaisen jouluisen pannunalustan. Sellainenhan siitä tuli, etenkin kun palasina käytin rikkimenneen jouluruukun palasia. 😉

 Ja vielä yksi pannunalusta, ensin sommittelin kukan muotoa alustalle:

 Sitten palaset kiinni:

 Ja saumauslaastit perään (ensin piti antaa palasten liimausten kuivua hyvin):

Ihan kiva kukka, vai mitä?

Tallennettu kategorioihin Askartelut, Sekalaista | 6 kommenttia

Lisää värejä kattilasta

Kuten sanottua, värjäilin viikonloppuna taas vähäsen. Värjäykseen sopivia sieniä ei oikein ollut enää, tai verihelttaseitikkejä olisi ollut, mutta sitä väriä minulla on nyt yhden talven tarpeiksi.

Värjäsin kuitenkin lisää aronialla, kun niitä sain lisää. Tosin henkilö, jolta marjat sain, ei mitenkään ymmärtänyt että käyttäisin marjat värjäykseen. Siksi sain sangollisen marjoja valmiiksi perattuina. Vähän nolotti toisen tekemä vaiva, kun minulle olisi kelvannut marjat ihan vaan suoraan pensaasta roskineen päivineen. 😉

Mutta kivaa violettia sain edelleen. Tein pari vyyhtiä ihan tummaa violettia, eli annoin lankojen olla kauan liemessä. Tummien välissä oleva vaaleanvioletti näyttää kuvassa haaleammalta kuin oikeasti. En saanut kuvaan oikeaa väriä, mutta sekin on siis kaunis vaalea violetti, joka sopii loistavasti tummien violettien pariksi kirjoneuleisiin.

Ylemmässä kuvassa ihan vasemmalla on pari vyyhtiä porkkanannaateilla värjättyjä lankoja (+kupari). Niitä kun oli runsaasti saatavilla porkkanannoston jälkeen!

Oikeanpuolimmaiset langat  (kolme vyyhtiä) on krapilla värjättyjä. Löysin kaapista punertavaa jauhetta ja epäilin sen olevan krappijauhetta. Testiin siis. Ja olihan se krappia. Mökille lähtiessä en ehtinyt tarkistella paljoa miten krappi käyttäytyy, mutta katsoin nopeasti yhden ohjeen netistä ja sillä mentiin! Siitä jäi mieleen se, että punaisempaa saa jos vesi on haaleampaa.

Ensin värjäsin ihan tavalliseen tapaan kuumalla vedellä ja siitä tuli kaunis perusruskea eli vyyhdeistä 3. oikealta.  Mökiltä löytyi lisäksi vanha luonnonvalkoinen vyyhti Sivillaa, ja kun sitä ei voisi keitellä (huopumisen takia), niin siinä oli hyvä syy kokeilla krappia haaleampaan veteen. Sekoitin krappijauheen kylmään veteen ja vyyhdin kattilaan saman tien. Käytin ihan lämpömittaria kun tarkkailin veden lämpötilan nousua. Annoin lämmön nousta 50 asteesen ja sitten jätin vyyhdin lojumaan siihen jäähtyvään veteen varmaan tunniksi-pariksi. Siitä kokeilusta tuli tuo kaunein lohenpunainen vyyhti 2. oikealta. Sen jälkiliemi on se kaikista oikeanpuolimmaisin. Ei yksinään kovin erikoinen, kun se jäi aika vaaleaksi, mutta tummemman kanssa oikein hyvä pari.

 Alakuvassa vielä krappivärit lähempää:

Tallennettu kategorioihin Värjäys | 7 kommenttia

Syksyn värejä

Viikonlopun aikana valmistui tämä tilausmyssy. Sen mallina on vanha tuttu, jota olen aiemminkin neulonut. Nyt vain uhkasi pohjalanka loppua, joten mallissa olleiden nyppyjen sijaan tein kirjoneuletta, ja siten lanka riitti juuri sopivasti!

Kirjoneulemyssy
Malli: Novita Syksy 2006, kirjoneulekuvio (se ei siis ole tuosta Novitan mallista) on kirjasta 100 kansanomaista kuviokudinmallia, en nyt vaan enää muista mikä malli…
Lanka: Novita Wool, petrooli ja Nalle, valkoinen
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Tuo myssyn malli on kyllä nerokas ja samalla vähän haastavakin: korvaläpät muotoutuvat kun neulotaan lyhennetyin kerroksin ja samalla korvien kohdat tulevat kaksinkertaisiksi ja lämmittävät siis paremmin!

Viikonloppuna -- tai lähinnä lauantaina -- pyörin mökillä kameran kanssa ja ihastelin syksyn värejä:

 

Keittelin myös väriliemiä, mutta niistä enemmän kunhan vyyhdit kuivuvat. Tuli testattua taas jotain uuttakin! :-)

 

Tallennettu kategorioihin Kirjoneuleet, Lasten neuleet, Päähineet, Valmiit työt, Värjäys | 3 kommenttia

Oranssia, oranssia

Minulla on jollain tasolla menossa oranssi kausi. Se alkoi lasten kurpitsamyssyistä ja jatkui koulun askarteluissa (joita kaikkia en ole vielä näyttänytkään…) ja tässä jatkoa:

Kolmiosukat
Malli: oma, mutta kuvioidea saatu Knittystä
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4 mm
Muuta: Sukissani on aina vähän hankalat nuo kiilat kantapään jälkeen, siis silloin kun on kyse kirjoneuleesta. Tuo kuvio muotoutuu aina jotenkin hölmösti. Pitäisi varmaan keksiä siihen joku ratkaisu. Tai sitten tehdä tiimalasikantapää, siinähän sitä ongelmaa ei olisi.

Tässä lisää oranssia:

Koulussa tehtiin paperimassajuttuja, ja minä tein tällaisen kulhon. Se on siis tehty niin, että muotin (muovikulhon) päälle laitoin paperimassaa ohuehkksi kerrokseksi, ja kuivumisen jälkeen maalasin akryyliväreillä. Tuli aika kiva kippo keittiön pöydälle, kun olen muutenkin laittanut keittiön syksyn väriseksi.

Keittiön pöydälle sopi mukavasti myös tämä neulojan pöydälle sopiva kynttilä, ihana palmikkokuvioinen kynttilä (löytyi Sokokselta)! On kynttilässä sydänkin, mutta kumma kyllä tuossa kuvassa se ei näy. 😉

Tallennettu kategorioihin Askartelut, Kirjoneuleet, Sukat, Valmiit työt | 1 kommentti

Pieniä juttuja

Pikkuneidille piti saada pehmoinen pikkuhuivi kaulaan, ja tärkeintä oli ehdottomasti pehmoisuus. Se meni neidin toiveen mukaisesti värin edelle. Kaulahuivi ei saa kutittaa! Ja Adriafilin Primula oli juuri suloisen pehmeää tähän projektiin. :-)

Lankaa ei minulla ollut kuin 2 kpl 50 g keriä, joten ne piti käyttää luovasti. Olisin halunnut tehdä kokonaan valkoisen huivin, koska se olisi parhaiten sopinut kaiken värisiin takkeihin, mutta pakkohan sitä oli jatkaa tuolla vihreällä. Se ei kuulemma ollenkaan haittaa, ja tottahan on, että huivi tulee olemaan piilossa takin alla suurimmaksi osaksi, eikä siis näy. Väri on kyllä aika keväisen oloinen, ainakin minusta!

Pieni kolmiohuivi
Malli: oma
Lanka: Adriafil Primula Classic
Puikot + virkkuukoukku: 4 mm
Muuta: Virkkasin reunaan vähän pitsiä, jotta valkoinen yhdistyi paremmin vaaleanvihreään.

Hyvin helppotekoisen huivin jälkeen sormet syyhysivät jo kovasti kirjoneuleen pariin ja kun sattumalta huomasin Knittystä ihanan kirjoneulemallin, oli ihan pakko vähän matkia, tosin vain sukan kokoisina. Oranssit ei vaan jättäneet muuten rauhaan. Jotenkin tuo mustan, valkean ja oranssin yhdistelmä on ihanan voimakas. :-)

Tallennettu kategorioihin Huivit, Kirjoneuleet, Lasten neuleet, Sukat, Valmiit työt | Kommentit pois päältä artikkelissa Pieniä juttuja

Syksyn kurpitsat

Siitä lähtien kun ostin nämä puuvillalangat, tiesin että noista oransseista ja vihreistä tulee kurpitsapipo. Ja nyt oli niiden aika.

Kurpitsapipo
Malli: oma
Lanka: Drops Muskat, oranssi ja vihreä
Puikot: 3,5 mm

Neuloin ensin tyttärelle kurpitsan ja toki juniorikin sitten halusi oman kurpitsansa. Vaikkei oranssi oikein sovikaan sinisiin ulkoluvaatteisiin, niin eihän sitä tohdi kieltäytyä, kun lankaakin kerran jäi tarpeeksi. Nyt kurpitsoita on siis kaksi. Toiseen kokeilin vähän erilaisen kavennuksen päälaelle, mutta muuten ovat identtiset kurpitsat. :-)

 Voi että tykkään tuosta oranssista, se on niin ihanan hehkuvan herkullinen väri! Niin syksyinen, niin kurpitsainen. :-) Muutkin Muskatin värit näyttää kyllä niin ihanilta, että taisin jäädä koukkuun ja Tennesseen tylsät värit vaihtuu lopullisesti Muskatiin!

 

Tallennettu kategorioihin Lasten neuleet, Päähineet, Valmiit työt | 3 kommenttia

Aroniaa ja nokkosta

Edellisenä viikonloppuna kun värjäilin marja-aronialla, tein myös yhden jättipitkän vyyhdin. Eli kahden tuolin väliin pingotin lankaa niin että sain vyyhdin, johon saa leveät raidat kun värjää toisen pään toisella värillä, ja toisen toisella. Eli tällä tavalla:

Vähän jäi mietityttämään tuo ihana värienvaihtumiskohta; siihen kun tuli noin kaunis sinertävä väri mitä en ole muuten saanut. Sitä pitää todella vielä pohtia tarkemmin. 😉 Vyyhdin vasen puoli on marja-aroniaa ihan sellaisenaan (paitsi suolalla höystettynä). Vyyhdin oikea puoli on saatu niin, että laitoin ensin ahdekaunokkia, mutta se jäi liian vaaleaksi, niin laitoin vielä nokkosliemeen värjäytymään. Molemmissa oli lisäksi kuparia.

Marja-aronian ja ahdekaunokin+nokkosen väri on kivan syksyinen, tosin jotenkin tuli sellainen olo, että ihan kuin jossain Novitan raitalangassa olisi samoja värejä… Tai on ollut. Tylsää…?!

Ja kun lanka oli sopivan ohutta (Nallea) käsineiksi, ja niitä tarvitsee aina lisää, niin sellaisethan niistä tuli viime viikonlopun aikana:

Raitakäsineet
Malli: oma
Lanka: itsevärjätty Nalle, alle 100 g
Puikot: 3 mm
Muuta: Sormet on neulottu ontelokudoksena kahdella puikolla, tykkään kun ei tarvitse heilua niin monen puikon kanssa sormia neuloessa. Tämä lähinnä siksi, että otin mökille mukaan vain 5 puikkoa ja niillä piti pärjätä. Olen kerran ennenkin neulonut sormikkat onteloneuloksena ja huomannut, että se on tosi näppärä tapa! Yksivärinen onteloneulos ei ole niin monimutkaista kuin kaksivärinen, johon nuo ohjeet yleensä on. :-)

Tallennettu kategorioihin Käsineet, Valmiit työt, Värjäys | 5 kommenttia

Aurea-myssy vol. 2

Käytin seuraavan Aurea-vyyhtini tähän isompaan myssyyn, johon en tehnytkään niitä Ketju-myssyn ketjuraitoja. Ne ketjuthan hieman kiristää myssyä, joten sillä tavalla sain myös myssyä suuremmaksi, ilman että olisi tarvinnut lisätä silmukoita niin paljoa. Hyvä myssy tuli, nyt se on sopiva!

Perusmyssy korvaläpillä
Malli: oma
Lanka: TeeTeen Aurea
Puikot: 3,5 mm
Muuta: myssy aloitettu päälaelta silmukoita lisäten, silmukoita enimmillään 88

Tallennettu kategorioihin Lasten neuleet, Päähineet, Valmiit työt | Kommentit pois päältä artikkelissa Aurea-myssy vol. 2

Ihania violetin sävyjä!

Eipä olisi voinut olla parempi värjäyssää kuin mitä viime sunnuntaina oli! Värjäilinkin ihan koko päivän, kun olin saanut hyviä värejä. Minulla oli 2 ämpärillistä marja-aronian marjoja ja pääsin kokeilemaan niitä siis ihan isommalla määrällä. Kerran aiemmin olen kokeillut ja silloin marjoja oli niin pieni määrä, että tulosta ei oikein syntynyt.

Nyt tuli tällaista:

Keskellä olevat vyyhdit tosin on verihelttaseitikin väriä, mutta nuo kaikki lilan sävyt on marja-aroniaa. Eri sävyt syntyivät siten että pidin vähän eri ajan lankoja liemessä, ja muutamiin kokeilin myös rautaa. Se teki värin sinivioletimmaksi.

Netistä löysin myös vinkin laittaa suolaa marjakeitokseen ja ehkäpä se jotain auttoi! Tosin en kokeillut ilman suolaa. 😉

Vasemmalta oikealle:
verihelttaseitikki, marja-aronia (tunnin liotus), marja-aronia (liotus yön yli)

Tein myös yhden ison vyyhdin, johon oli tarkoitus tehdä pitkiä raitavärejä, mutta siitä ei ole vielä kuvaa, koska vyyhti vähän sotkeentui. Mutta kyllä minä vielä sen selvitän, niin ihanat värit siihen tuli. Malttakaapa hetki. :-)

 

Tallennettu kategorioihin Värjäys | 8 kommenttia