Poncho ja ponchon lanka

Tilausponcho on valmis -- tai ainakin valmis sovitukseen. Siinä voin vielä hihoja pidentää tai lyhentää, mutta muuten neule on valmis ja siksi kuvasin sen jo. :-)

Ponchon neulominen oli yllättävän nopeaa, aloitin sen 28.7. ja nyt se on jo valmis. Kyllä paksussa langassa on omat etunsa. 😉 Tosin neuloinkin sitä aika ahkerasti!

Tässä vähän listattuna ajatuksia Softy-langan neulomisesta:
-- ensimmäisten silmukoiden neulomisen jälkeen tuntui, että apua, tää on juuri niitä erikoislankoja joita on hankala neuloa. Mutta kerrosten edetessä huomasin, ettei se niin paha lanka ollutkaan. Tosin sen purkaminen ei ole kivaa!
-- langasta ei näytä lähtevän karvaa, vaikka onkin sen tuntuista lankaa. Tosin kun leikkasin hapsuja, silloin alkoi nöyhtää lennellä.
-- huivin tästä voisi vaikka itselle neuloakin, tosin värikartta on aika suppea.
-- tässä langassa on jotain tuttua… Hei, sehän on ihan samantuntuista neuloa kuin Novitan Teddy! Ja muutenkin aika samanoloinen lanka.

Pitsiponcho
Malli: Novita Kevät 2011
Lanka: Novita Softy
Puikot: 7 mm 
Muuta: Tein ponchon ihan ohjeen mukaan (tilaustöissä ei uskalla kauheasti olla luova 😉 ). Välttelin vain saumoja niin, että tein olkapäille 3 puikon päättelyn ja hihat neuloin pyörönä. Mitä järkeä olisi poimia hihojen silmukat olalta ja sitten kuitenkin neuloa tasona?? Pyörönähän se helpointa on, etenkin kun noin paksua lankaa on aina vaikeampi ommella siististi.

Malli on aika kiva ja olen vähitellen alkanut itsekin lämmetä tuollaisille malleille, joissa vartalo-osa on ikäänkuin poncho ja sitten kuitenkin on hihat. Näin kaupungillakin yhden vastaavan, tosin ilman hapsuja ja se näytti tosi kivalta!!

Aihe(et): Valmiit työt. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.