Ihania violetin sävyjä!

Eipä olisi voinut olla parempi värjäyssää kuin mitä viime sunnuntaina oli! Värjäilinkin ihan koko päivän, kun olin saanut hyviä värejä. Minulla oli 2 ämpärillistä marja-aronian marjoja ja pääsin kokeilemaan niitä siis ihan isommalla määrällä. Kerran aiemmin olen kokeillut ja silloin marjoja oli niin pieni määrä, että tulosta ei oikein syntynyt.

Nyt tuli tällaista:

Keskellä olevat vyyhdit tosin on verihelttaseitikin väriä, mutta nuo kaikki lilan sävyt on marja-aroniaa. Eri sävyt syntyivät siten että pidin vähän eri ajan lankoja liemessä, ja muutamiin kokeilin myös rautaa. Se teki värin sinivioletimmaksi.

Netistä löysin myös vinkin laittaa suolaa marjakeitokseen ja ehkäpä se jotain auttoi! Tosin en kokeillut ilman suolaa. 😉

Vasemmalta oikealle:
verihelttaseitikki, marja-aronia (tunnin liotus), marja-aronia (liotus yön yli)

Tein myös yhden ison vyyhdin, johon oli tarkoitus tehdä pitkiä raitavärejä, mutta siitä ei ole vielä kuvaa, koska vyyhti vähän sotkeentui. Mutta kyllä minä vielä sen selvitän, niin ihanat värit siihen tuli. Malttakaapa hetki. :-)

 

Aihe(et): Värjäys. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.